På tallriken pågår romantik, ska ni veta. En massa saker jag gillar får träffas, säga hej, lära känna varandra, umgås, börja hångla, get down to buisness och vips! - ett lyckat förhållande är fött. Krämigt, syrligt, hett, salt, sött, crunchigt, lagom fett och nyttigt möts i en mjuk, liksom självklar konstellation där man inte kan annat än klappa sig om magen efteråt, nöjd men inte skärrad, behagligt mätt men inte stinn, förälskad men inte galen. Det är ett möte med något hållbart, som räcker länge. En rätt man vill gifta sig med, inte bara hänge sig åt i en flyktig snabbis... Japp, sann romantik!
Halloumi med ljummen sallad och granatäpple
2 personer
Halloumi, så mycket ni vill äta - vi delade på ett helt paket
1 avokado
1/2 knippe sparris
1 liten zucchini
1 liten rödlök
1 liten röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
1/2 citron
1/2 granatäpple
Olivolja
Skär zucchinin i halvcentimetertjocka månar. Bryt av den träiga delen på sparrisen och halvera den på längden (om den inte är väldigt späd, då behövs det inte). Skala och hacka röd- och vitlök. Skiva pepparfrukten tunt, ta bort kärnorna om du är känslig för hetta. Hetta upp generöst med olivolja i en panna. Fräs zucchinin och sparrisen med chilin tills de fått lite färg men fortfarande är spänstiga. Lägg i lökhack och och fräs någon minut till. Skvätt över ordentligt med citronsaft, smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan. Håll det det halverade granatäpplet över en bunke och banka på baksidan av det med t ex en kavel för att få ut de läckra kärnorna (någon som har en bättre, mindre skvättig metod? Dela med er!). Skiva avokadon och lägg upp på tallrikar tillsammans med de ljumma grönsakerna. Lägg på nystekt halloumi och toppa med granatäpple. Drick krispigt, torrt vitt vin till.
Tyskland: lite mera Düsseldorf
3 dagar sedan