onsdagen den 5:e augusti 2009

Rödbetor och lök till fisk och grillat

Serverar ett simpelt litet rödbetstips idag i brist på annat. Det här tillbehöret avnjöt vi häromdagen till citron- och vitlöksbakad lax, och det är för övrigt gott till det mesta.

Balsamerade rödbetor med lök

ca 4 personer

Tag ett knippe rödbetor, ansa, skrubba och koka tills de är nästan mjuka. Skala och kvarta dem. Skala och klyfta två röda lökar och fräs mjuka men inte bruna i lite smör. Häll i rödbetorna. På med balsamvinäger - kanske någon deciliter - och råsocker - kanske ett par matskedar - och sjud tills vätskan reducerat till en simmig, läcker sås. Lite salt och svartpeppar tycker jag är på sin plats också.

2 kommentarer:

Mikaela Mars sa...

Istället för "i brist på annat" skulle jag vilja säga att detta är nåt att intaga istället för mycket annat. Så underbart, vilken färg, smakerna, mjam!

Pytte sa...

Well, när du lägger fram det på DET viset... Men jag skulle vilja ha lite grillad halloumi till. Sen är jag nöjd. Nu blev jag hungrig.