Här satt jag och såg fram emot middagen, och plötsligt kallades det till lunch. Hade jag totalt missat att förglädjas åt, så överraskningen blev desto trevligare när det stod en sillåda och väntade på däcket bakom huset.
Min fina svärmor ville kalla den Nationaldagslåda dagen till ära och serverade den med kallt öl och knäcke med vällagrad prästost.
Svärmors Nationaldagslåda
4 personer
250 g matjesfiléer, t ex Lysekils hela
2 hårdkokta ägg
1 liten röd lök
8-10 kokta färskpotatisar
25 g smör, skirat
1 litet knippe gräslök
Skiva potatisen, hacka lök och ägg, dela hela matjesfiléer i bitar. Lägg allt i en form, häll över varmt, skirat smör och klipp över gräslök. Enkelt, snabbt och fantastiskt, fantastiskt gott. Gärna en nubbe till för den som har!
Tyskland: lite mera Düsseldorf
2 dagar sedan
2 kommentarer:
så enkelt och så gott!
Det har ser otroligt gott ut. Dags att jaga fatt matjes fileer.
Det kommer nog att ta tid att hitta nagra av god kvalitet men det far ta den tid det vill. Det har receptet maste provas! ;)
// Mike
Skicka en kommentar