
drypande skivor av kalaset och tycka att var inte det skojigt så säg. Det här är skojigare. Och godare.
Och snyggare. Och jag har lite kvar i frysen och jag tror jag måste gå nu.
Pytte proudly presents:
Vodkaspetsad granité på vattenmelon och mynta
Festlig och svalkande vuxendessert som med fördel serveras ur vattenmelonens skal, vilket man gärna kan frysa ett par timmar innan så håller graniten sig längre.
1,5 kg vattenmelon
2 dl vodka (eller efter smak)
½ dl ljus sirap
2 msk strösocker
½ - 1 kruka mynta (smaka dig fram), hackad
½ citron, pressad
Mixa samtliga ingredienser och häll upp allt i en låg, vid form. Ställ in i frysen och rör om var tjugonde minut tills graniten fått en snöig konsistens, det tar runt två timmar. Servera i väl kylda små glas.
5 kommentarer:
I VIP-egenskap av lillasyster fick jag 1) just smaka (och det var inte nådigt gott!!!)2) precis reda på att Pytte tar med spritismelonen på min fölsedagsgrillning på lördag. Jag är lyckligt lottad.
Helt otroligt snygg efterrätt, och ser helt ljuvligt gott ut! Ska absolut testa i sommar... :-)
Helt i min smak! I like :-)
Lillan - puss på dig.
Ulrica och Remsan - När jag bjöd ovanstående Lillan på granitén i lördags fick jag lära mig att den inte blir godare av att förvaras i frysen, eller av att tinas och frysas om... Ät gärna samma dag som den tillverkats, eller dagen efter!
Huga, det lät ju hur gott som helst. Det där med att hälla sprit i vattenmelon provade jag oxå på i min ungdoms glada dagar (som då blev än med glada...) men detta känns ju mycket mer vuxet och godare.
Skicka en kommentar