Okej, nu är det minsann dags för lite reklam! Familjen Dafgård lockade med grillskola i Jonas Borsséns regi för någon vecka sedan, och det kunde jag ju inte stå emot. Dafgårdarna, vilka jag tidigare mest förknippat med husmanskost i fryst form, har gett sig den på att haffa även oss grillentusiaster och jag måste säga att produkterna verkligen vida översteg mina (i och för sig inte särskilt höga, måste jag erkänna) förväntningar.
Bland nyheterna finns marinerad tunn karré, fläskkotlett samt urgoda kamben, samtliga i förpackningar lagom för två. Inga konstiga tillsatser, tro det eller ej. Dessutom lanseras två örtkryddade salsicciakorvar, befriande nog utan de vanliga texmexiga smakerna men med en hög kötthalt (88 respektive 90 procent). Jättegoda i all sin sublimitet. Om ni ska grilla färdigmarinerat nånting i sommar rekommenderar jag att testa de här produkterna. Allra helst ska grillkungen Borssén stå vid grillen förstås, men de blev bra när vi själva provade hemma också.
Varsågoda, här är några av Jonas grilltips. Första grillkvällen i helgen kanske?
1. När du använder engångsgrill, välj en som har paraffintändpapper och inte varianter där allt är indränkt i tändvätska. Ta bort gallret ovanpå medan du eldar och lägg tillbaka det när glöden är klar, annars fastnar allt sot i det och hamnar på maten.
2. Håll handen strax ovanför gallret och räkna hur länge du kan hålla kvar handen - när du måste ta bort den efter 1-2 sekunder är det tillräckligt varm för att grilla portionsbitar och tunna köttstycken som karréskivor och spett. 3-4 sekunder är lagom för t ex grönsaker och kycklinglår samt mindre hela fiskar. När du kan hålla kvar handen 5-6 sekunder använder du indirekt värme och lock för att grilla t ex helsida av lax och hel kyckling.När du vänt köttbiten en gång - lägg ner den en kort stund i marinaden igen innan du grillar färdigt dem. Varmt kött suger upp smakerna bättre, precis som potatis när du gör potatissallad.
3. Gör rent gallret medan det är varmt så lossnar allt lättare. Gör det direkt när du grillat klart, medan du låter köttet vila. Allt kött bör vila innan du serverar det!
Tyskland: lite mera Düsseldorf
1 dag sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar