
Svante Axelsson, generalsekreterare i Naturskyddsföreningen, berättade hur vi kan äta mer miljövänligt och kontentan är förstås bland annat att äta mindre kött. "Okej", tänkte jag, "det borde ju inte vara så svårt, jag har ju ändå minskat ganska drastiskt på köttkonsumtionen på senare tid" (möjligtvis för att det varit vinter i sju år och det inte gått att grilla, men den tankegången behöver vi ju inte utveckla vidare). Jag ska äta mindre kött. Jag skulle kunna vara utan kött helt, faktiskt. Fast snart måste jag nog ha en liten, liten ranson. Eller en stor. Jag måste nog ha massor av kött nu, faktiskt. Genast."
Och så blev det en entrecote. Sorry Svante, sorry miljön. I will do better en annan dag.
Sesamentrecote med koriandergrönt
2 personer
2 stora bitar entrecote, så fina du hittar. Våra var ljusröda och fult magra och jag skulle aldrig ha köpt dem om jag inte var desperat. Så det blev rätt segt.
En god marinad med sting och asiatisk touch; vi använde Mrs Cheng's Szechuan marinad
Sesamfrön, gärna både svarta och vita
1 liten zucchini
2 stjälkar bladselleri
2 salladslökar
1 färsk vitlök
1 röd pepparfrukt
1/2 kruka koriander
2 msk olivolja
2 msk ljus soja
2 msk risvinäger

Skiva köttbitarna, lägg upp på tallrikar och ös grönt ovanpå. Toppa eventuellt med lite extra koriander och grönsaksmarinaden från pannan.
1 kommentar:
Så gott det ser ut :-) Vilken trevlig blogg du har !
Kolla gärna in min NYA MATBLOGG
allt från lättlagade middagar, krämig kladdkaka till nyttigt hembakat bröd.
http://min-matblogg.blogspot.com/
Skicka en kommentar