
Well. Sån är jag. Ibland. Den här fina påsen tog jag med mig hem till Levas ställföreträdande chefredaktör Sara, och så mumsade vi järnet medan vi provade 20 sorters ekologiska viner. Jag blev döpoppis, I tell you.

Rostade nötter med kanel, chili och flingsalt
400 g osaltade nötter; jag valde 100 g vardera av cashewnötter, mandlar, valnötter och hasselnötter
2 msk råsockersirap (finns i vanliga butiken, från Dansukker t ex)
2 msk flingsalt
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk chiliflakes från kvarn, eller mortlade
Hetta upp en torr teflonpanna, häll i nötter, häll på sirap och kryddor och stek på medel till hög värme medan du rör hela tiden så att det inte bränns. När du fått lite färg på nötterna häller du upp dem på ett bakplåtspapper ett svalna; dela på allt så att det inte klibbar ihop för mycket. Klart!
4 kommentarer:
Vilken intressant blandnng av smaker :)
Mental note på den här! :D Tack för tipset, det ska jag försöka slänga ihop nästa gång jag vill impa på någon värd(inna) ;)
vaniljskorpan - Klart intressant! fast det blir ganska subtilt ändå; skönast är blandningen av flingsaltet och sirapscoatingen. Namnam!
Maria - Hur det än blir är det roligare än en chokladask, som sagt. Berätta gärna hur det gick om du testar!
Skölj mandlar i vatten sen socker, salt o chipotlepulver in i ugn smakar great!
Gabriel
Skicka en kommentar