Idag fanns det verkligen inte mycket intressant i kylen när det var dags för lunch, men nöden är ju som bekant uppfinningens moder. I frysen hittade jag en munter liten majskolv som resolut flörtade med mig och därmed landade huvudrollen i en skön vegopasta som smakade hett och hälsosamt.
1 portion pasta, jag använder fullkornsspaghetti från Barilla
1 majskolv
Ett par matskedar olivolja
1 stor vitlöksklyfta
1 liten röd pepparfrukt
1 par matskedar hackade färska örter, jag använde timjan och basilika
Peppar och flingsalt
Koka pastan och majskolven enligt anvisningarna på förpackningarna. Halvera pepparfrukten på längden, skrapa ur kärnorna och skiva den tunt. Skala och skiva vitlöksklyftan tunt. Hetta upp oljan i en panna eller kastrull och fräs chili och vitlök på medelvärme däri. Skär av kornen från den varma majskolven och blanda med blandningen i pannan, vänd ner nykokt pasta och hackade örter. Krydda ordentligt med svartpeppar och flingsalt.
Tyskland: lite mera Düsseldorf
2 dagar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar