Okej, jag erkänner - själva maträtten kanske inte är så förbannat speciell men bilden var ju så fin och vårig. Och så. Det är gårdagens lunch vi talar om i alla fall; hade rester av kokt fullkornsspaghetti över och gjorde en pastasallad på dem för att fira in det vackra vädret. Ungefär så här:
Tag en portion kokt pasta, gärna ljummen eller åtminstone rumstempererad. Jag sköljde min med lite ljummet vatten för att slippa kylskåpsklistrigheten. Koka ett gäng sockerärter en minut, kyl dem och strimla dem. Gröp ur små bitar av en halv avokado. Skiva två rädisor tunt. Blanda en halv deciliter tjock yoghurt (10%) med en halv nypressad citron. En liten skvätt olivolja i är också gott. Smaka av med salt och peppar. Blanda yoghurtdressingen med spaghettin och det gröna och strö över lite finhackad persilja eller någon annan god, färsk ört om du råkar ha hemma. Peppra.
Tyskland: lite mera Düsseldorf
5 dagar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar