måndag 6 april 2009

Måndagstävling - vem vill du bjuda på en drink?

Idag är det roséväder ute igen och timmen är tidig men snart kommer vi känna en stark och mystisk dragning från uteserveringarna. Nu sitter dock de flesta av oss fast förankrade vid skrivborden och kan bara drömma om fruktiga sangriakannor och läskande bubbel.

Dagen till ära drar vi igång veckan med en riktigt fin måndagstävling där ni kan vinna en pryl jag verkligen gillar, nämligen ett citrusjärn från Microplane. Det är en nyhet som kostar ca 199 kronor i köksbutikerna och finns i sommarfärgerna orange, limegrön och citrongul. Du får ett fint riv med det vassa rivskäret men i verktyget ingår även två julienneskär i olika storlekar – perfekt för citronstrimlan i martinin – samt ett taggat plastskär för att förenkla skalandet av t ex apelsiner.

Jag har en i varje färg att lotta ut och allt du behöver göra är att använda fantasin och svara på följande fråga:

Vem skulle du allra helst bjuda på en drink och vad skulle du bjuda på?
Du får bjuda precis vem som helst, död som levande, och du behöver inte bekymra dig om att det skulle vara pinsamt att fråga personen eller så. Vi ponerar att han eller hon helt enkelt bara dyker upp och vill dela just ditt bord.
OBS: Tävlingen är avgjord! Här finns vinnarna

Som vanligt är jag själv enväldig domare i tävlingen, och de som tävlat tidigare vet att jag är relativt inkonsekvent i mina bedömningar; vad och vem som helst kan vinna. Men jag vill ha ditt svar senast tisdag 14 april klockan 23.00. Vinnarna utnämns här på Pyttes onsdag 15 april. Observera att du själv måste komma in här 15 april för att se om just du är en av de tre glada vinnarna, annars kommer du att gå miste om ditt pris.

Lycka till!

45 kommentarer:

Filippa sa...

Jag skulle faktiskt vilja bjuda 2 st personer på drink; Alice Brax och Smaskens-Annika. Tänk vilken underbar diskussion om glass, bra mat och recept det skulle kunna bli. Jag skulle sitta som en ping-pong boll emellan och bara lyssna. Självklart bjudar jag på en Amaretto-champagne på Gondolen.

Lillasyster Lillan sa...

Jag skulle vilja bjuda min bror Linus på en drink. Varför? För att han är VÄRLDENS bästa storebror (som du ju själv vet, Pytte). När vi var små kunde man hota dumma killar med att "sluta - annars säger jag till mins storebor" och vara säker på att han faktiskt skulle agera. Han hade alltid dom roligaste fölsedagspresenterna (en gång fick jag en riktig eremitkräfta!) och dom coolaste prylarna. Nu är jag inte så liten längre men det är häftigare än nånsin att ha världens bästa storebror - som fortfarande alltid ställer upp.

Linus - du är mest värld en drink av alla jag känner. Det blir en stor läskande Mojjito på lämplig uteservering. Men vi får vänta några månader - jag tänker då fan inte ta min virgin...

Elin sa...

Jag skulle bjuda dig på en drink! Här i förorten serveras det mest Saint-Tropez på altanen, 50/50 av Fanta och rosevin. Är man snäll får man lite fruktkuber i också. Och isbitar. Drinkpinnarna är slut!

Anonym sa...

Jag skulle bjuda Kafka på en Lumumba. Vem kan vara deppig med Lumumba liksom? Till och med namnet gör mig glad, då borde baske mig Kafka också dra på smilbanden!

/Julia

Lulle sa...

Jag vill bjuda Johnny Cash på en drink!

Jag vill höra honom berätta om sin uppväxt och hur han slog igenom med sin musik, hur det var när han till slut fick sin June Carter, hur han till slut gav upp spriten och drogerna och såg sina barn växa upp.

Sen skulle jag bjuda honom på en till och en till tills han tog fram gitarren och spelade bara för mig.

Rebecca sa...

Det finns ju bara en given kandidat till gästen, och det är du Pytte. Jag skulle göra vad som helst för att få lära känna kvinnan som står bakom alla vackra bilder, inspirerande recept och underhållande texter. Eftersom du själv vet bäst vad du själv vill dricka antar jag att jag skulle låta dig beställa drink åt oss, men själv skulle jag propsa på något med Tequila XQ Reposado som du talat varmt om.
Helst skulle vi befinna oss på en krog vid medelhavet, en perfekt ljummen sommarkväll, med en skål salta nötter på bordet. Det vore nåt!

carro g sa...

jag vill bjuda mig själv , för det är aldrig nån som bjuder mig

Anonym sa...

Jag skulle bjuda nakne kocken på en läskande fläderbärsoch gindrink. Sen skulle vi diskutera god mat, matlagning och annat skoj/ Clara

Malwin sa...

Jag skulle bjuda Freud på en eller två "freudian slippery nipple".. (från freudian slip)
Skulle vara kul att höra vad han har att säga nu för tiden.. :)

Mammamucklan sa...

Jag skulle vilja bjuda mina biologiska halvsystrar (tvillingar), som jag aldrig har träffat, på en god fruktig alkoholfri drink!

AnnaJess hurkulsomhelst@hotmail.com sa...

Leif GW Person är en enormt fascinerande person,
hans arbete förtjänar en stående ovation,
med honom vill jag dricka ett glas rent bubbel,
få senaste nytt om kriminella som hamnat i trubbel...

Annica sa...

Efter att ha läst inlägget ovanför (om köttbullarna) blir man ju lite sugen på att bjuda din man på en drink ;-)! Vad skulle man bjuda på då, tja, jag är inte så bra på drinkar och sprit, men jag gillar rökig whiskey, tror du det skulle funka?

HB sa...

Så här i påsktider skulle jag vilja bjuda jungfru Maria på White Wine Spritzer på min balkong. Där skulle vi sitta insvepta i filtar i vårskymningen och prata livet, modersrollen och hur bebådelsen egentligen gick till.

Lisa sa...

Hmm jag skulle vilja bjuda min bästa vän på en drink ute i sommarstugan på bryggan!
drinken som jag skulle bjuda på är mojito? stavas det så?
den är väldigt god!

Anonym sa...

påven så han släpper loss lite

Annika sa...

Jag skulle bjuda Mickey Rourke på ett glas mousserande. Han känns i och för sig mer som en ölperson, men bubbel är ju mycket festligare. Jag tror att han är en väldigt trevlig prick.

Anna Lundkvist sa...

Jag skulle bjuda min pappa på en drink. Han har nu varit död sedan 1992 och saknar honom något så otroligt. Skulle bjuda honom på en gin tonic för det var en av hans favvisar.

admin sa...

Jag skulle vilja bjuda Astrid Lindgren på en drink för att hon förgyllde min barndom. En Malibu orange skulle passa henne.

annika sa...

Jag skulle bjuda deckardrottningen Camilla Läckberg på en Sangria.
och diskutera mordgåtor hela natten

annica@flinkens.com

Roberto - robant@inwind.it sa...

Jag gjorde en Caipiroska med jordgubbar till min flickvän igårkväll men jag skulle vilja bjuda henne på en Angel Face cocktail. Det hade passat henne bäst (och ett citrusjärn hade passat finfint i vårt gula kök. ;))

Kicki M sa...

Jag skulle vilja bjuda Homer Simpson i egen hög person på en drink. Det finns visserligen en viss risk att det inte stannar vid endast en drink, han är ju som vi alla vet väldigt svag för starka drycker. Som den norrlänning jag är bjuder jag Homer på en GÄLLIVARE SUNRISE, dvs:
Lika delar hembränt och surströmmingsspad i ett STORT grogglas, kläm fast en skiva rökt korv på kanten...

SKÅL! Jag lär nog få skratta så jag kiknar...

Lulle sa...

Kicki M - Homer Simpson, genialt! Jag tycker du ska vinna.

Eva sa...

Lars Winnerbäck... Så han slappnar av lite och berättar var inspirationen kommer ifrån...

Helena Larssonn sa...

Jag skulle vilja bjuda Kronprinsessan på en drink, så man får höra hur planeringen med bröllopet går, ju fler cosmopolitan desto mer info kanske =)

Anonym sa...

Danny vill jag bjuda på vad han än önskar för dring, själv älskar jag dirty martini men med en bebis i magen blir det ingen alkohol på bra länge! Danny kanske sen efter ett par drinkar kan övertalas att sjunga för mig, hans röst är fantastisk tycker jag!

/Eleonor

eleonor.hallbus@telia.com

Kajsa sa...

Leif GW Persson!
Sedan första gången jag såg honom på Efterlyst, har jag velat träffa honom.
Jag tänker varje gång jag ser honom, att jag lätt hade kunnat lyssna på honom oavbrutet en hel helg utan att bli uttråkad.
Denna man är inte bara fruktansvärt intelligent, han kan ju så sjukt mycket om kriminologi och allt som hör där till!
Självklart har jag alla hans böcker här hemma i bokhyllan, vore konstigt annars.
Sen att jag tycker han är väldigt attraktiv, tycks många tycka vara något konstigt då jag själv bara är 24 år.
Leif GW, vilken man alltså!

Jag skulle tro att han är en man som dricker whiskey, konjak eller kanske tom en Gin & Tonic. Han får välja mellan de tre, själv skulle jag nog köra på alkoholfritt så jag kan njuta till fullo av honom.

Erika-mode-pyssel-tävling sa...

JAg skulle vilja ta en drink med min morfar. Har aldrig träffat honom men på vad jag har hört verkar han ha varit ganska sträng. vore kul att bjuda honom på en stark dink och komma innanför det yttre skalet och se hur han va då.

TESS sa...

Jag skulle vilja bjuda hela bandet Muse på en drink! Men om jag måste välja en person så skulle det nog bli sångaren Bellamy! :)

leopardia sa...

Oh, jag skulle ju gärna bjuda hassangänget (killinggänget?) på så många drinkar de vill, så där som bara för att se vad som sker backstage så att säga... och vilka busringningar som rensas bort...
aah, att bjuda på, hmm... jag tror egentligen att de gillar billigt rödvin, så det får väl bli lite sangria då...

Linda sa...

Åh jag skulle vilja bjuda Marilyn Monroe,tänk att få träffa henne! Drinken skulle blivit en väl kyld capirinhia;)

LindaH sa...

jag skulle vilja bjuda gordon ramsay på en After Eight Coffee. skulle vilja lära känna mjukisen under den hårda tv karaktären

evamar sa...

Jag skulle bjuda min chef på en riktigt stark drink. Jag har nämligen kommit hem efter en veckas semester och har just kommit på att jag behöver en vecka till för att vila upp mig efter semestern. Jag tror han behöver en rejäl drink för att gå med på det förlaget och förstå att det är för allas vårt bästa.

Drinken blir såklart en Vargtass, enligt familjereceptet 1 liter vodka och 1 lingon. OBS! Om man låter lingonet ligga i hela tiden kan smaken bli för fruktig! Viktigt att ta upp det efter någon minut!

Malin sa...

Hej
Jag skulle vilja bjuda drottning Elizabeth I av England på en Champagne Cocktail. Jag har alltid varit fascinerad av henne och skulle vilja veta hur hon egentligen var som person och hur hon var som ledare. Kanske skulle hon ha några ledarskapstips som går att använda än idag (på män..)?
/Malin L
malinlofving(at)gmail.com

oliven sa...

Gud skulle vara mitt självklara val, försöka komma innanför hans skal,
A Muthaphukkin Gud Drink skulle det bjudas på, det skulle han inte kunna motstå.

Karin sa...

Hej
Jag skulle vilja bjuda Lilla My i Mumindalen på en drink. Skullle vara roligt att få sitta och höra hur det igentligen är i Muminfamiljen.

ireeli sa...

Jag använder ibland uttrycket "åh herre gud". Visst undrar jag om han har funnits, så nu tar jag chansen och bjuder honom på en drink. Efter ett par glas av Adams äpple, blir det nog ett herrans liv på våra diskussioner :-)

Anonym sa...

Jag vill bjuda min mormor på en riktigt god sex on the beach! Den har hon alltid viljat smaka men har inte vågat beställa den i baren (pga namnet) så hon beställer alltd ett glas vin istället!

Håller tummarna
maria_sundkvist@hotmail.com

LillaBoo sa...

Jag skulle vilja bjuda min kompis anna på en romåcola! vi har kännt varandra sedan vi var 3år och är fortfarande riktigt bra vänner fast vi e 24 men hon har aldrig någonsin tagit en droppe alkohol, hon tycker heller inte om kolzyrade drycker och har inte drukit cola sen hon var typ 8, så det vore riktigt kul att få bjuda henne på en Rom å cola som e min egna favourit ;)

Ann Aspholm sa...

Jag ska vilja låna John Lennon för en stund. Varsin whiskey på en uteservering.
Ta upp allt som händer i världen och fråga vad vi levande ska göra åt vår världspolitik, miljöförstöring, konflikter och hur vi som individer ska bli glada, lyckliga och inte giriga. Om det var någon som hade svaret på alla frågor under hans livstid så var det han.
Samtidig skriver jag ner alla svar och skickar till världens ledare som innehar makten.

En Mölnbobos Liv sa...

Jag är med och tävlar, jag har länkat här

http://molnboanna.blogg.se/2009/april/citrusjarn.html

info@annakarlsson.se

Jag skulle bjuda på en alkoholfri drink eftersom jag själv inte dricker. Det skulle vara något med apelsin (favorit hos mig). Jag skulle gärna vilja bjuda Josh Groban på drinken, han skulle få berätta om sin karriär och få sjunga fint för mig.

Katarina sa...

Jag skulle vilja bjuda min underbara och saknade fd behandlare på anorexienheten på en alkoholfri drink - färskpressad mangojuice. Mums!

madeleinecarlsson@live.se sa...

Jag skulle villja bjuda Leila (den kända tv kockerskan) på min specialdrink som jag faktiskt kallar Madde efter mig själv för att försöka få den publicerad då.

3 cl mangojuice 3 cl morotsjuice 3 cl tomatjuice 2 cl tranbärsjuice 2 cl äpplejuice och 4 cl absolute päron. (mängd efter smak)Toppa med en skiva lime
Denna drinken kom jag på en kväll då jag kände för en drink men inte ville sumpa min nyttiga vecka jag hade haft. Så jag blandade lite olika nyttigheter tillsammans och fick en slags grönsaksaktig drink som var lite syrligt och god.
Vissa som har smakat på den har hatat den och många har älskat den. Det är en sån drink man antingen hatar eller älskar.

Och jag vill ha den publicerad :) Så jag skulle alltså då bjuda Leila på den.

Hoppas det räcker som motivation för jag vill veeerkligen vinna ett citrusrivjärn då jag ofta använder citrus skal för att krydda mat och bröd

sylvia sa...

Klockan är mer än 23.00, men kan ej låta bli att skriva av mig. Jag skulle bjuda den man, som förödmjukade mig så en gång ,som ung flicka. Jag jobbade som reserv servitris. Han tramsade och beställde den ena drinken efter den andra till sällskapet. Ja, han var rikemansson, med fasoner. Blev senare pojkvän till Anita Lindblom.Honom skulle jag bjuda på ett glas vatten och låtsas att det var den drink han önskade sig på sextiotalet. Förstås fejkad med karamellfärg och allehanda tillbehör,så det ser ok ut.

Emma - inredning och annat kul sa...

Jag skulle mer än gärna vilja bjuda Astrid Lindgren och Allan Edwall på middag/drink.Jag är så förtjust i Allan Edwall som skådespelareoch Astrid måste vara en av de mysigaste personerna som finns. Att hitta samtalsämnen skulle nog inte vara ett dugg problem. Jag skulle vilja ställa frågor om allt som dessa sysslat med. =) Åh, vadman kan drömma sig bort =)

Pytte/Eleonora sa...

Tävlingen är avslutad! Tack alla deltagare för era fina bidrag. Håll utkik - snart kommer en ny tävling!