måndag 20 april 2009

Mamma bjuder = oxfilé och heta räkor

Igår ville mamma bjuda mig, systern, maken och svågern på middag men utan att gå på krogen. Alltså fick jag den stora äran att inhandla och tillaga en middag på hennes bekostnad - ett arrangemang jag varmt kan rekommendera övriga familjemedlemmar och vänner att prova på om man vill äta med mig men göra det det bekvämt för sig; jag älskar att laga mat när någon annan betalar. Vi hade dock fyra visningar av lägenheten igår eftersom vi försöker byta den och jag hade därmed väldigt ont om tid. Tack vare Cajsa Warg och mammas kreditkort behöver detta inte utgöra något problem.

Det blev fin oxfilé som stektes perfekt (brynas i olja och smör först, eftersteka i 150 grader varm ugn till innertemperatur på ca 59 - that's the way I like it), ugnstekt pumpa och paprika till, lite smörstekt späd sparris med parmesan samt en enkel sallad med vitlöks- och senapsdressing. Men såserna var grejen! Det bästa med Wargen är ju deras burkar med färdiga såser. Vem kan motstå en såsbuffé? Jag valde bean - såklart - samt den alltid lika goda tryffelcrémen. Inspirerad av Lisa provade jag även ramslökscrémen, som även den var god.

Innan oxfilén slank det dock ner några högst förbjudna tigerräkor (jag skäms över mitt miljöovänliga tilltag idag, men jag stod svettig och handfallen i butiken och var helt enkelt desperat. Räkorna talade med mig som vore de lösningen på alla världens krig) marinerade och snabbt wokade i vitlök, chili, lite citron och god olivolja. Tänkte brassa på en massa basilika också men det glömde jag. Alla fick en skål med aioli på ugnsrostad vitlök att doppa i. Gott.

Tack för maten mamma!

2 kommentarer:

Christian von Essen sa...

Jag blir nästan arg när jag tänker på hur gott det var.

lillan sa...

Gott är bara förnamnet. Att köttbiten var lika stor som mitt foster skadade ju inte heller.

Tack för maten mamma. Och Pytte!