Sommarmiddag. I all enkelhet. Jag hade en tub onaturligt grön wasabi hemma, och det är en utmärkt smaksättare i kalla såser och dressingar. I kombo med dill och färskpotatis har vi ett trevligt tillbehör som kanske för tankarna till varmrökt fisk, men det var en höjdare till salt, lufttorkad skinka också.
Parmaskinka och färskpotatis med wasabi- och dilldressing
Parmaskinka (eller annan lufttorkad skinka, mängd efter hunger)
Sockerärter
Färskpotatis
Wasabi- och dilldressing
1 lime, saften
3 msk crème fraiche
1 1/2 tsk wasabipasta (eller efter smak)
1 nypa socker
1 ordentlig dillvippa
Lite finskuren gräslök, om så önskas
Salt och peppar
Rör ihop ingredienserna till dressingen, smaka dig fram med socker, salt och peppar. Servera till nykokt färskpotatis, sockerärter och lufttorkad skinka. Eller ännu hellre lax. Mmm. Lax. Det får det bli ikväll.
Glutenfritt tips: middag på Texas Longhorn
5 dagar sedan
2 kommentarer:
Vad spännande med wasabi i såsen, det måste jag prova :D Dill är ju en rolig krydda att ha i asiatisk mat, även om det känns lite "fel" :) Prova att dra ner ett knippe nästa gång du gör en enkel wok!
ps: tack för länkningen i din blogroll!
Maria - Tack själv!
Skicka en kommentar