fredagen den 28:e januari 2011

Päron- och mozzarellasallad med bacon och koriander

Här haver vi då en oerhört smaskig sallad. Sallader förblir ju sallader och graden av upphetsning som kan framkallas av en sallad är måhända begränsad, men det finns ändå sätt att förvåna smaklökarna och ge dem en oväntad pepp över den till synes menlösa
anrättningen.

Alltså.

Mozzarella, avokado och bacon - inga konstigheter. Alltid gott. Släng in ett gott päron och mängder med koriander, och plötsligt börjar det hända något. En het dressing som dränker in hela härligheten och vips! har allt släktskap med burksalladerna på Ica utplånats för gott.

Päron- och mozzarellasallad med bacon och koriander

2 personer

2 små hjärt-/gemsalladshuvuden, eller ca 70 g valfri sallad (med krisp!), sköljda och torkade
1 mozzarellaboll, riven i bitar
1/2 pkt bacon, knaperstekt i små bitar
1 moget päron, sköljt och kivat i halvmånar
1/2 rödlök, tunt skivad och sköljd i kallt vatten
1 kruka koriander, grovt hackad

När det kommer till dressingen får du köra lite vad du har, men det ska innehålla chili/pepparfrukt. Finhacka en halv röd ungefär - kanske säkrast att avlägsna kärnorna - och vispa ihop med färskpressad lime, lite olivolja, något sött som en nypa socker eller agavesirap om du har, kanske lite sälta i form av fisksås.
Blanda alla ingredienser till salladen med din färdiga dressing och drick en kall öl till, eller ett gott glas vitt (jag har blivit väldigt fixerad vid att andra ska dricka alkohol nu när jag inte kan göra det själv).
Because you can!

4 kommentarer:

Anna sa...

Låter väldigt gott och ser mycket smaskigt ut, ska definitivt prova!!

Sofie sa...

Vad mycket goda smaker!! Låter supergott!!

Martina sa...

Härliga färger, kan tänka mig att den är smaskens med alla sköna smaker!

Cupcakesfluffan sa...

ser riktigt mumsigt ut