torsdag 2 april 2009

Dagens fråga - vågar du äta falukorv?

I SvD idag rapporteras att en man i Karlsborg funnit glas i en falukorv. Efter de omfattande fall av glas i kyckling som anmälts de senaste veckorna har Säpo kopplats in, då det som tidigare såg ut att vara ett sabotage mot Kronfågel nu tycks likna något slags terrorattack som drabbar oss via flera olika producenter från Sverige såväl som Danmark och Tyskland.
Och nu har man alltså hittat glas i en falukorv.
"Korven har nu beslagtagits av polisen", deklarerar SvD; det har diskuterats om spridningen på fynden till viss del kan ha sin förklaring i att uppmärksamhetstörstande personer anmält påhittade glasbitar, och sådana fall måste förstås kunna uteslutas i den mån det går.
Många sjukhus har nu slutat servera kyckling. Hur är det med restaurangerna - har du beställt kyckling på sistone? Lagar du kyckling hemma? Och kanske viktigaste frågan idag - vågar du fortsätta äta falukorv?

13 kommentarer:

Rebecca sa...

Glöm inte pyttipannan! Det hittades glas i pyttipanna i förrgår.
Själv börjar jag tycka det är riktigt otäckt, och kommer nog tänka efter ordentligt när jag handlar.

Pytte/Eleonora sa...

Oj, det har jag missat! Usch då. Svårt att tänka efter dock - hur ska man veta var det kan dyka upp nästa gång? Eller var någon ska påstå att det dykt upp?

Sara sa...

Pytte, min pytte! Det var alldeles för länge sedan! Jag är glad att jag har din blogg så jag känner mig nära ändå. Blev bjuden på din fänkålssallad igår av en nära vän. Otroligt god!

När det gäller falukorv äter jag det med glädje men så är jag ju en sån som äter Kalles randiga också...
Kram!

Pytte/Eleonora sa...

Sara - du är saknad! Låtom oss snart äta Kalles randiga tillsammans. Eller ja, helst något annat. Fast inte kyckling, falukorv eller pyttipanna tydligen.

Daniel sa...

Varför skulle man vara rädd för att äta kyckling? Risken är ju mindre än en på miljonen att få glasbitar i kycklingen. Då är jag besynnerligt mer oroad när jag ser en spårvagn i Göteborg eller när jag åker bil. Sannolikheten att dö i en olycka av dessa är mer än dubbelt så hög (för bil många gånger högre).

Lillan sa...

Det ligger en mycket komiskt underton i meningen "Korven har nu beslagtagits av polisen". Känns på ngt vis skönt att veta att korven inte är på rymmen längre. Jag kan iofs SVÄRA på att jag såg en korv vandrandes på nedre Sveavägen i morse - i svart luvtröja och en sliten adidas-bag över axeln - men om SvD skriver att polisen har beslagtagit korven får man ju tro på det?

Pytte/Eleonora sa...

Daniel - så sant, så sant. Det finns förstås en liten risk i allt man gör. Men siffror och statistik till trots tror jag många får en ökad om än ologisk oro av tanken på att någon kanske avsiktligt är ute efter att skada en genom det man äter. Det är en ny oro, till skillnad från oron över att dö i en bilolycka.

Pytte/Eleonora sa...

Lillan - har du bantat nu igen? Jag minns när du svor på att du sett en joggande kebabrulle i sommarklänning, då hade du käkat bara sallad i flera veckor.

Daniel sa...

Jaså? Nåja, ologisk är den i vart fall. Jag har en bekant som inte kallar andra bilister för medtrafikanter. Istället kallar han dem för motståndare, det är jag betydligt mer oroad över. ;)

Lillan sa...

Pytte - haha!
Daniel - haha!

Lisa sa...

Falikorv - därav namnet. Nej, usch va tråkig jag är idag. Lillans förrymda korv passade bättre in i det här forumet.

Men du, hörde om din kurs idag. Jag är mäkta imponerad, nyfiken och naturligtvis lite avundsjuk.

Husmodern sa...

Jag vågar inte äta falukorv med tanke på innehållet, det mer ursprungliga, alltså. Tänk om storköken slutar servera färdigköpt pyttipanna, och gör en egen? Då slipper gamlingarna och sjuklingarna färdiglagat. Hmmm, kan man gå med i en sån dära aktionsgrupp, kanske?

Erik B sa...

Nämen fy för Husmodern!
Aktion ska ske genom argument, aldrig, ALDRIG genom terrorattacker!
Till alla andra: låt er inte påverkas av terrorattacker, visa dem att det enda som biter är argument.
Jag äter kött långt ifrån varje dag, men tycker inte att andra ska kräva av mig att jag helt avstår från kött, min övertygelse är att varierad kost är bäst för mig. Vill man få mig på andra tankar, får man se till att övertyga mig med mycket starka argument, inte genom terror, fy för det!
Övertyga, inte övertala (med våld) alltså.

Lillan, vilken fantasi du har. Se där hur det kan bli om man äter för litet kött?? Jag tror du dessutom blandar ihop "beslagtagit" och "omhändertagit" :)
Tack för dagens skratt (om ni nu läser detta)!