tisdag 25 augusti 2009

Glass på GLASS

När andra människor sätter sig och äter middag, då går jag och Glassmannen ut och äter glass. Because we can, liksom.
Vi testade just GLASS uppe på Dalagatan; där har de fina grejor utan en massa tillsatser (gjord på mjölk, inte grädde) och middagen sköts just upp med en timme eller två. Jag lämnar detaljerna till proffset - håll utkik på Glasskoll - men jag kan avslöja att jag njöt till hundra procent av min Creme Caramel-smakande variant och inte fullt lika mycket av min Äppelpaj-smak (för att jag inte kunde se just en äppelpaj framför mig, men god var den ändå). Glassmannen avnjöt smakerna Jordnöt och Jordgubb, om någon undrar.

När hungern återvänder ska jag laga papardelle med pesto, vitlöksstänger, chili och crème fraiche.

4 kommentarer:

Andreas sa...

Vid pass 1400 tryckte jag och mina små illbattingar varsin glass på nämnda ställe. Lilla e tog hallonsorbet och vattenmelon, själv åt jag vanilj och cremen som du åt. Vi brukar gå dit titt som tätt. LIgger i kroken så att säga.

Livet på den mörka sidan sa...

Jag är superintolerant mot mjölk och grädde och det är en sorg när det g'ller just glassfrågan :(

Pytte/Eleonora sa...

Andreas - andra smaker att rekommendera? Jag blev plötsligt sugen på Lilla e:s vattenmelon, den missade jag. Blir nog fler besök - vi är ju i kroken också numera!

Lyxpiraya - så trist. Tur att det i alla fall jobbas mer och mer på att få fram bra alternativ för laktosintoleranta, även om det förstås aldrig kan bli lika kul som the real thing.

Annika sa...

Tack för tipset! Får kanske bli en tur dit, jag har grav abstinens då glassmaskinen är djupt saknad. Har ännu inte fått fingarna ur och köpt nytt frysblock :(.