Bästa sättet att hantera vintertrötta men vackra små cocktailtomater är att slänga dem i ugnen. Sätt den på 175 grader, skölj och halvera cocktailtomater (vid fototillfället använde jag gula och röda tomater motsvarande ungefär en ask, 250 g) och lägg dem i en ugnssäker form. Skiva ett par klyftor vitlök tunt och strö över dem. Ringla över olivolja - ett par matskedar kan du gott använda. Lägg gärna i ett par färska timjankvistar också. Strö en eller två teskedar socker över tomaterna, liksom lite salt och generöst med svartpeppar.
Baka en bra stund medan du gör annat - titta om de skrynklat sig lite inbjudande efter 45 minuter. Ser de ut att vilja vara ifred en stund till så unna dem en extra kvart eller så. Supergott till pasta, eller som tillbehör till precis vad som helst. På bilden Serveras de till vinkokt kyckling, lite stekta grönsaker och en kall senaps- och kaprissås.
Gud, vad jag är hungrig.
Tyskland: lite mera Düsseldorf
2 dagar sedan
1 kommentar:
Vad fint! :)
Skicka en kommentar