
Alltså:
200 g varmrökt lax
1/2 burk avrunna kräftstjärtar
2 morötter
1 liten zucchini
1/2 litet huvud grönkål
Isbitar
Sås:
2 dl lätt crème fraiche
1/2 liten rödlök, skalad och finhackad
1/2 msk dijonsenap
1 litet knippe dill, eller 2 msk fryst
1 litet knippe persilja, eller 2 msk fryst
1 skvätt citron
Salt och peppar
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Plocka laxen i bitar och vänd ner även den och kräftstjärtarna. Ställ kallt. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull som inte är den minsta du har. Skala under tiden morötterna och strimla dem (gärna med en julienneskärare - vinn en här). Pallar du inte strimla dem kan du skiva dem ganska tunt istället. Strimla även zucchinin (även här slår jag ett slag för den grymma julienneskäraren), eller skär den i små bitar. Strimla grönkålen. Gör i ordning en bunke med vatten och isbitar. Lägg morot och grönkål i det kokande vattnet och låt sjuda i 5 minuter. Lägg sedan i zucchinin och låt sjuda i 1 minut till. Lägg ner grönsakerna i isvattnet tills de är kalla. Låt rinna av ordentligt och blanda dem sedan med såsen. Lassa upp på tallrikar och tryck i dig så mycket du orkar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar