måndag 17 november 2008

Pelle Johansson har ketchup i grytan

Det damp ner ett pressmeddelande i inboxen där Ulla Winbladhs kock Pelle Johansson agerar talesman för Heinz ketchup och tipsar om genvägar till den snabba vintergrytan. Att använda smaksättare (som till exempel ketchup, förstås) var ett av knepen och eftersom vi gillar grytor får Pelle dela med sig av ett par tips till:
  • Använd tunna bitar av kött.
  • Använd fisk till grytan. Koktiden är kort.
  • Gör stora grytor och frys in eller ät dagen efter. Väldigt snabbt nästa gång du ska äta!
  • Baka rotsaker i ugnen medan du förbereder resten av grytan.
  • Servera sallad och bröd till grytan. Du slipper tillaga annat tillbehör.
  • Använd blommiga kryddor och andra tillbehör med komplexa smaker även i vardagsgrytan.
  • Använd smaksättare, såsom ketchup eller HP-sås, för att lyfta fram grundsmakerna.
  • Våga ersätta ingredienser med alternativ du har hemma.
    Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Inga kommentarer: