Bjärekyckling med vårsmakande pasta
2 personer
2 Bjärekycklingbröst (eller vad du nu kan få tag på)
2 msk smör- och rapsolja
2 portioner pasta av den sort ni föredrar
10 cm purjolök
1 stor vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
2 dl matlagningsgrädde
1 citron
1 påse babyspenat
2 dl små gröna ärtor
Salt och peppar
Hetta upp smör- och rapsoljan i en stor panna och bryn kycklingen tills den får fin färg. Skiva vitlöken tunt och skär purjon i slantar. Låt dem göra kycklingen sällskap i pannan och fräs en stund. Tvätta citronen och riv skalet fint. Häll vin och citronskal i pannan och låt koka ner ett par minuter. Häll på grädden och koka ihop ytterligare ett par minuter tills kycklingen är klar - den ska kännas stum och avge klar saft om du sticker i den med en kniv. Häll i ärterna och låt såsen koka upp. Skölj spenaten och vänd ner den. Smaka av med salt och peppar och servera till nykokt pasta.
1 kommentar:
Det här ska ni veta - var sjukt gott!! Såsen liksom gled in i pastarullarna och smakade en svag syrlighet av vitt vin, citron och vitlök. Vi fick vin till. Tre glas. mmmm
Skicka en kommentar