Frasig fisk med gurk- och myntasallad
1 person
150 g vit fiskfilé; jag använde hajmal
1 ägg
1 dagsgammal fralla, eller rostbröd, eller vad du har som är lite torrt
2-3 msk riven parmesan, jag använde färdigriven fulparmesan i påse
2 msk rapsolja
1 msk smör
10 cm gurka
1/2 liten röd lök
1 litet gäng färska myntablad
2 msk matlagningsyoghurt
1/2 lime
Salt och peppar
2-3 potatisar
Börja med att skala potatisen och sätta den på kokning i saltat vatten. Fortsätt med paneringen, om du är ambitiös nog att göra egen. Inte för att det är särskilt svårt - tag din torra brödbit, släng den i en matberedare (om den är torr nog kan du riva den) och kör till smulor, gärna lite grova. Blanda med parmesan och bred ut på en tallrik. Vispa upp ägget och salta och peppra det lite. Doppa fisken i ägget och täck den sedan ordentligt med bröd- och parmesanrivet. Hetta upp olja och smör i en panna och stek fisken på medelhög värme i 2-3 minuter på varje sida. Den ska bli läckert gyllenbrun. Salt och peppar är essentiellt. Medan fisken ligger i pannan svänger du snabbt ihop gurksalladen: Dela, kärna ur och tärna gurkan. Strimla rödlöken tunt. Blanda med grovhackad mynta, yoghurt och en liten klyfta av limen, smaka av med salt och peppar. Servera den frasiga, nystekta fisken med gurksalladen, kokt potatis och resten av limen.
1 kommentar:
Jag förstår inte skillnaden mellan att vara matnörd och stå i mataffären och glo innan man tillslut bestämmer sig för att gå hem och äta egenpanerad fisk med gurk- och myntasallad... Men jag gillert. Får mig att tänka "kan hon så kan jag". Jag kan. Och jag ska!
Skicka en kommentar