måndag 20 oktober 2008

Säg det med en trasa


Är det inte väldigt konstigt med disktrasor med budskap? Alltså, jag kan fatta att man har lite mönster på dem eller att de är i en fin färg, men är det verkligen rätt sätt att säga "Jag älskar dig"? Vad vill man egentligen uppnå med sin kärleksfulla trasa? Någon som köper den till sig själv och är lite ensam vill kanske använda den och tänka:
"Här står jag och torkar bort gammal sylt. Nä men titta, trasan älskar mig. Ojojoj! Så trevligt! Nu blev jag riktigt GLAD av att städa"
Eller så köper man den till det delade hemmet, i hopp om att partnern ska använda den och tänka:
"Här står jag och torkar bort gammal sylt. Nej men titta! Min omtänksamma icke-sylttorkande älskling har lämnat mig ett fint budskap. På en disktrasa. Åh, vad mycket mindre bitter jag blev över att behöva ta hand om städandet nu, med den här sortens uppskattning kan jag tänka mig att göra det varje dag!"
Är det kanske så att trasan är nästa steg i effektiviseringsprocessen av kärlekskommunikation - ni vet, samma process som gav oss sms så vi slapp ringa, mail så vi slapp skriva brev och nätdejting så vi slapp träffa folk på riktigt? Vill man med trasan säga "Hej älskling, som du egentligen redan vet så älskar jag dig men jag orkar ju inte säga det jämt, så varsågod - här kan du se vad jag känner för dig varje dag. Formulerat på en enda liten ful och tråkig gammal deppig trasa. En disktrasa. För det är du värd."
Jag vet inte, men jag får intrycket av att jag har seriösa problem med de här trasorna. Om du inte har det så finns de på Lagerhaus.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha ha!! Jag gillar det. Det bästa är att det verkligen bekräftar könsrollerna. Rosa och fluffigt kärleksbudskap.. Hade det funnits en blå som det stod "Ta en öl och avnjut den till kvällens avsnitt av 'monster machines' medan jag masserar dina fötter' hade jag SÅ köpt den till min man. Det är sån jag är bara. Den perfekta frugan.

Älskar att säga man och fru.