ca 40 små tilltugg
1/2 kilo Smått&Gott potatis, lite drygt (eller små färskpotatisar om du kommer från framtiden och det råkar vara sommar)
1 msk chiliflakes
svartpeppar
2 msk olivolja
100 g rökt lax, gärna najadrökt eller med rosépeppar
200 g philadelphia light
1 citron
1 tsk flytande honung
Salt och peppar
Gräslök
Värm ugnen till 225 grader. Halvera potatisarna på längden. Lägg potatisarna i en plåt - jag brukar ha bakplåtspapper under för att slippa fastbrända potatisar. Ringla över olja, peppra riktigt ordentligt och smula över chiliflakes. Blanda allt ordentligt och placera alla potatisar med snittytan upp. Sätt in plåten i övre delen av ugnen och låt steka i 20-25 minuter. De är klara när de fått fin färg och är mjuka inuti. Lägg åt sidan att svalna. Tvätta citronen och riv den fint. Blanda rivet och saften från citronen med osten. Rör i honungen och smaka av med lite salt och peppar. Ställ i kylen tills du är redo att garnera. Skär laxen i bitar och fördela dem på potatisarna när de svalnat. Spritsa eller klicka ut citronkräm ovanpå och toppa med lite klippt gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar