tisdag 28 oktober 2008

Förhatliga plastfolie.

Jag skulle vilja prata om det här med plastfolie. Är det bara jag som är paranoid, eller är plastfolien inte egentligen något slags skämtartikel? Jag SVÄR på att någon liten utomjording skickat hit den och sitter och någonstans och observerar oss och garvar åt våra fullständigt patetiska försök med rullen.

– Kolla Lennart, nu är det en som ska på't igen.
– Va, var? Nej, vad kul Börje, det är Pytte igen, HA HA!
– Åh Lennart, underbart, hon hittar inte ens skarven!
– Titta, nu fick hon tag i ett hörn, och drar och drar så att hon bara får ett enda långt plastsnöre, HA HA HA Börje, jag kissar på mig...
– Och sen tappar hon bort sig och vet inte vilket håll hon ska dra, det är ju bara SÅ KUL, Lennart!
– Jag vet Börje, nästan lika kul som när hon får till den perfekta biten men ska dra av den och sitter där med ett ynkligt hörn. Det älskar jag.
– Ja, eller när hon till slut lyckats riva av den perfekta biten men lyckas knöggla ihop biten till oigenkännlighet - det du Lennart! Det du!
Så där håller de på. Jag är säker. Eller finns det användarvänlig plastfolie? Finns det riva av-kanter på förpackningar som faktiskt funkar? Finns det en kurs i foliehantering jag inte upptäckt? Är det bara jag som är korkad? Är det bara mig Lennart och Börje skrattar åt...?

8 kommentarer:

Anonym sa...

hahaha!! Det roliga är att jag kan se dig stressa fram och tillbaka hemma i köket: "herregud, vad ska jag skriva om NU? Varför gav jag mig in i det här HELVETISKA bloggträsket, med alla förväntingar och all PRESS som kommer till?!"

Så beslutar du dig för att skriva om. Plastfolie. Och du gör det så BRA. För den ÄR förhatlig och NEJ det finns ingen version som fungerar som den ska.

Pytte. Du är inte ensam. Blogga vidare nu - jag vill ha MER!

Pytte/Eleonora sa...

Jaha, nu blev jag ju om möjligt ännu mer stressad. Jag kanske blir tvungen att skriva om diskdukar (jag fattar inte vad en diskduk är ens) av rena farten.

Unknown sa...

Nu ska jag lära Pytte ett litet hushållsknep. Förvara din plast i frysen så ska du se att alla dina bekymmer försvinner. I alla fall de som har med plasten att göra.

Nej det är inget skämt. Det är grymt bra faktiskt.

Anonym sa...

Okej, plastfolie är ett elände. Och visst förtjänar den lite skitsnack. Men - här kommer husmorstipset - stoppa plastfolien i frysen och jag lovar att du i alla fall kommer ha lite lättare att handskas med den förhatliga rullen.

Pytte/Eleonora sa...

Jag ska med glädje testa, tack för tipset! Det ska bli mycket intressant att se hur frysen kan förvandla min vidriga plastrulle. Förmodligen slutar det med att jag glömmer att jag lagt den där, och köper en ny och lika vidrig plastrulle... Fler tips emottages med iver!

Anonym sa...

Jag tycker frysen känns lite överdrivet - som att ta fram en stor frostig batong varje gång man ska "foliera" något. Plastfolie i kylen har jag däremot sett med mina egna ögon. Den blir smidig som en ål.

Anonym sa...

Sjukt kul men ett tips som verkligen funkar:
Gå in på www.olandsplast.se och beställ en "wrapmaster" (art. 5008), den kommer förändra din syn på plastfolie...

MarcusFuto sa...

Se på vår lilla uppfinning! http://www.eazpac.com/sv/video.html

Skicka dina adressuppgifter till marcus@eazpac.com så ska jag skicka lite prover till dig!