tisdag 14 oktober 2008

Läsarundersökning nr 1 - sommarminnen

Jag har redan fått ett par uppmuntrande kommentarer här på "Pyttes", vilket antyder att ett par tappra själar upptäckt denna kulinariska tabula rasa, denna guldgruva in spe, denna matälskarens skatt vid regnbågens slut. Därmed skulle jag vilja engagera mina läsare i en liten undersökning. Jag laddar för att göra detta inte bara en gång utan ÄNDLÖST med gånger, så passa på nu och var med från starten. Den som deltagit i flest undersökningar när jag kommit till 1000 stycken vinner en äppelskalare.

Läsarundersökning nr 1:

Vilken mat/dryck gör dig allra mest förbittrad över att sommaren är slut? Vad kommer du att sakna mest?

Personligen deppar jag lite extra över matjessill. Jag vet att den går att köpa året runt men det är banne mig inte samma sak. Matjessill äter man utomhus, med svensk färskpotatis, iskall öl i glaset, nubbe på sidan av, träd som susar, vatten som brusar, sol som skiner och berusningsgrad som stiger. Det är deppigt att sommaren är över.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Njae, sillen kan jag leva utan. Och ölen också egentligen. Räknas kräftor som sommarmat? Jag kommer sakna kräftor.

Ser fram emot fler underöskningar. Äppelskalaren är SÅ min.

Anonym sa...

Jordgubbar!! Jordgubbar med glass kommer jag att sakna- mmm..finns inget godare än att sitta och smaska på en "gubbe" hemma på balkongen, i gröngräset, ute i hammocken :P
/Jempa

Anonym sa...

Enrisrökt abborre! En norrbottnisk sommardelikatess. Och abborren har jag självklart metat själv, en solig sommareftermiddag när havet ligget blankt i viken.

/Anita

Anonym sa...

Jag saknar att fundera på vilken glass jag ska smaska på just idag, och att diskutera detta med mina vänner. Sen saknar jag nog rosévin, trots att det egentligen inte är särskilt gott.

Magnus sa...

Kräftor, ok kanske inte riktigt sommar men det är ändå försent.

MELBY sa...

Når snøen faller kommer jeg til å savne bjåskjell suppe....mmm med fløte og smør....hvitvinsdampede med chili, vårløk og timian...jeg laget den senest i går under dekke av at høsten jo faktisk er suppe tid.Når gradene blir blå tror jeg allikevel ikke jeg klarer komme opp med gode nok forklaringer til at jeg tør servere det, men jeg vil nok ha lyst....hmmm kanskje det blir julebord med blåskjell suppe dette året da...neineinei
uansett morsom side pytte! Stå på varme klemmer fra NORGE

MELBY sa...

hva er en appelskalar?

Anonym sa...

Kall öl, räknas det?

Okej, mat. Men det är inte svårt. Det är frestande att säga att alla har fel, men så är det ju inte - kräftor och matjessill (gärna silltårta då) är liksom lika nödvändigt på sommaren som själva sommaren i sig. Men. Kolla:

Grillad fläskkarré. Gammal hederlig, riktigt färsk, fettsprängd, fläskkarré. Marinerad i honung, sweet chili och soja. Till grönsaker, sötpotatis med timjan, mangochutney och bearnaise.

Det saknar jag.

Och nu blev jag sjukt hungrig.