Snabb spenat- och mozzarellasallad
1 person
1 påse babyspenat, sköljd och torkad
1 stor röd paprika, gärna snackspaprika
1 mozzarellaboll
1 liten rödlök
1 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap (inte nödvändigt, men trevligt)
Salt och peppar
Värm ugnen till 225 grader. Skär paprikan i bitar och stek dem på bakplåtspapper i övre delen av ugnen i ca 12 minuter, tills de mjuknat och fått lite färg. Hacka löken fint medan paprikan står i ugnen. Lägg den i en kastrull tillsammans med olja, senap och vinäger och låt sjuda någon halv minut. Ta av från värmen. Salta och peppra och vänd i spenaten, som bara precis ska mjukna. Riv mozzarellan i bitar och vänd ner dem och den färdiga paprikan. Servera och stressa vidare! Eller ännu hellre - läs en bra bok.
2 kommentarer:
Känner mig så trygg i min okunskap här på Pyttes så jag vågar fråga: vad är snackspaprika?
Det är bara ett urfånigt namn som brukar användas på sådana där avlånga paprikor man kan hitta i affärerna nuförtiden - de finns både gula och röda och är lite sötare än de vanliga. Och har lite tunnare skal. Jättegoda!
Skicka en kommentar