Fiskgratäng med spenat, äpple, saffran och parmesan
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, skalad och skivad
1 msk smör
100 g fryst bladspenat (ca 2 dl)
1 liten röd paprika, urkärnad och tärnad
1 litet rött äpple, urkärnat och tärnat
1 msk tomatpuré
1/2 paket saffran (0,25 g)
1/2 dl finskuren dill (fryst går bra)
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl parmesan, fint riven
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en panna och fräs lök och vitlök mjuka i smöret. I med spenat, äpple och paprika. Låt fräsa en kort stund till. Saffran, tomatpuré, dill och grädde ska i pannan härnäst, låt koka ihop snabbt och smaka av med salt och peppar. Salta och peppra fiskfiléerna lite också och lägg dem i en ugnsfast form, häll röran över. Toppa med riven parmesan, skjutsa in i ugnen och låt baka i 12-15 minuter beroende på fiskbitarnas tjocklek. Servera med pressad potatis och en god sallad. Och känn dig lyckad. Det är du.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar