Men vad har du i korgen då? Förutom vinet?
EN PASTASALLAD!
För bövelen.
Du gjorde allting rätt, men en pastasallad?! Erkänn, du orkade inte tänka längre än så. Din gamla tråkmåns. Oh well, det är uppenbarligen inte för sent att tänka om - det är ju trots allt bara februari. Därför tar vi pastasalladen nu - en varm variant, som är väldigt god och nyttig och stärkande (gårdagens enkla middag, en höjdare) och barnvänlig, om man gillar feta - och så lägger vi den sedan åt sidan för att vila hela sommaren. Vad sägs?
Spaghetti pastasallad-style, för vintern
3-3 1/2 personer
3-4 portioner pasta, gärna fullkornsspaghetti
1 ask körsbärstomater
1 stor vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1/2 dl fint skuren basilika
1/2 dl fint skuren persilja (jag tog fryst)
1 citron
2 avokado
1 paket fetaost (200 g), krämig och god
Svartpeppar
Eventuellt lite extra olivolja
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, men dra av någon minut på koktiden. Halvera tomaterna under tiden, och krossa och skiva vitlöken. Skala och skär avokadon i bitar. Häll av pastan och spola snabbt i kallt vatten så kokningen upphör. Tillbaka med kastrullen på plattan och häll i olivolja. I med tomaterna och vitlöken och fräs snabbt till tomaterna börjar mjukna lite i kanterna. På med örter och pressa över citron (japp, hela). Svartpeppar på det! Vänd ner pastan och värm upp allt ordentligt. I med avokadon, och så smula över fetaosten. Lägg upp i tallrikar och ringla eventuellt över lite mer god olivolja. Sådärja!
2 kommentarer:
åh. det ÄR snart vår, det ÄR snart vår, det ÄR snart vår, det ÄR snart vår...
charlotta - det ÄR det, det ÄR det, det ÄR det!
Skicka en kommentar