söndag 1 februari 2009

Lördagslycka: ett club sandwich-berg

Okej, det är väl i ärlighetens namn något slags blandning mellan club sandwich och en klassisk BLT, men vem bryr sig? Goda pålägg mellan kantskurna brödskivor ger helt enkelt en god macka, och namnet på den är av sekundär betydelse. Vad man väljer att proppa mellan de ohälsosamt vita rostisarna är upp till en själv, men jag anser att det finns vissa grundregler:
  1. Det måste finnas bröd unders och överst.
  2. Brödet ska vara rostat eller smörstekt.
  3. Det färdiga verket ska skäras i två halvor, på diagonalen.
  4. Bacon. Av någon anledning kan jag kompromissa med de flesta ingredienser, men inte baconet.
Lulles varianter innehöll bacon, cheddarost, tunna skivor tomater, avokado, majonnäs och isbergssallad. Mellanbrödskivan ströks med lite baconfett efter att den rostats - ett dekadent grepp vars effekt var subtil men utgjorde en kärleksfull smekning av smaklökarna. Ketchup och chiliaioli tillhandahölls för doppning, och ja - det var precis så gott som det låter.

15 kommentarer:

Rebecca sa...

Det där är min melodi! Mackor i alla dess former är den absolut godaste födan!

Anna sa...

Jag skulle inte tacka nej. Oavsett namn. Låter perfekt till en brunch.

Pytte/Eleonora sa...

Rebecca - jag håller fullständigt med. Och det är i stort sett omöjligt att misslyckas. Spana in min Hummermacka unswedish style - det är min personliga favorit...

Anna - given brunch! Men också perfekt framför en bra film, som igår kväll. Frukost till middag kan vara så lyxigt. På engelska kallar man det "Brinner", så jag antar att det svenska ordet får bli... Friddag?

Anonym sa...

åh.jag.vill.ha.

Pytte/Eleonora sa...

Tina - jag saknade det idag. Berget alltså.

Anonym sa...

Mackor efter det där konceptet bjuder svärfar på varje morgon när jag är och hälsar på. Och vi pratar om riktigt bacon :)

Pytte/Eleonora sa...

Elin - du har en väldigt fin svärfar. Håll hårt i honom.

Annika sa...

Ser makalöst gott ut. Bacon och avokado kan göra vem som helst lycklig. Tillsammans med resten av de ingredienser du nömner låter det oslagbart.
Var det öl ni drack till?
Får nog skriva upp detta på min inofficiell önskelista.

Pytte/Eleonora sa...

Annika - dekadent nog drack vi goda bubblor till i form av Anna de Codorníu Brut (nr 7369)... Innan middagen åt vi dock fin lagrad parmesan och drack bl a Anchor Steam Beer (nr 1575) som är ett av mina favoritöl.

Anonym sa...

Snacka om att man blir sugen på trekantsmörgåsar efter att ha läst det där. MÅSTE BARA HA. SNART!

Hälsar fröken Dill

Pytte/Eleonora sa...

Fröken Dill - det måste du!

Fröken Dill sa...

Äntligen har jag fått mina trekantsmackor. Med smörstekt, kantskuret rostebröd!!! GOTT, GOTT, GOTT. När J skulle iväg för att hälsa på sjuka katten gjorde jag en omgång mackor till och tryckte i mig. Mums.

Hälsar fröken Dill

Pytte/Eleonora sa...

Efter att ha sett ditt inlägg, Fröken Dill, blev jag sugen på nytt. Jag måste göra nya mackor. Vi kanske borde inspireras av Bloggonese 2009 och dra igång en sandwichtävling...?

Fröken Dill sa...

När vi betat av Bolognesen är det definitivt dags för sandwicharna! Vilken ÄR egentligen den godaste?

Undrar fröken Dill
(nu med jättemassa rostebröd i frysen)

Pytte/Eleonora sa...

Fröken Dill - en macka med hummer, het aioli, avokado, rucola och rödlök. Eller en med rosastekt lamm, vitlökscréme och kanske rostad paprika... Mmmm. Mmmmmmmm.