tisdag 3 februari 2009

Sommarens söta - en bok att sukta efter

Jag tänker säga det redan nu, så att alla är beredda - håll utkik i bokhandeln i maj! Då kommer Lisa Eisenman Frisks och Monica Eisenmans nya bok Sommarens söta (Bonnier fakta). Samtliga av systrarnas böcker är helt underbara, och vi behöver knappast vänta oss något annat den här gången. Jag bakar aldrig (vågar inte) och gör sällan sötsaker (vågar inte), men de här två får mig att vilja göra saker jag aldrig provat. ÄLSKAR Två systrars söta, ÄLSKAR Soppor, bröd och röror, ÄLSKAR Vinterns söta. Kommer ÄLSKA den här. Så alla ni som läser detta och känner mig, eller bara gillar mig tillräckligt för att vilja ge mig en present:

Jag fyller år 9:e juni. Då vill jag ha den här. För det är jag värd. Tack!

8 kommentarer:

Annika sa...

Böckerna är makalöst vackra! Men -tyvärr misslyckades jag kapitalt med det enda recept jag provbakat ur Två systrars söta. Det var ett antiklimax, minst sagt. Säkerligen mitt fel, men jag blev liksom så...besviken.

Vinterns söta lånade jag på bibblan och dreglade över. den verkar underbar.

Fast jag är mäkta sur över att de stängde sitt café. Jag åt "alltid" där när jag var i krokarna. Har inte satt min fot där sedan nya ägare och nytt namn tog över.

Vansinnigt vacker omslag, för övrigt.

Anonym sa...

Lever med "Två systrar söta." Inte lika impad av deras andra två böcker, men får väl ge denna en chans... Can't wait!! Vaddå inte vågar? Har ett svat minne av en viss Pytte i mitt kök som faktiskt tog sig an fixandet av efterätten (från just Två systrar söta) och det blev ett ganska bra resultat om jag minns rätt? Det är bara att följa recepten så blir de som i boken...Därför så förvånad när Annika sa att det inte funkade? Det är bra att sitta upp på hästen och försöka igen..(Och du Pytte jag fyller år den 2 juli...)

Unknown sa...

Annika - tråkigt att du misslyckades med ditt recept, men det är säkert värt att prova igen! Och jag är också ledsen att de stängde sitt café, älskade det. Nya stället... Inte samma liga.

Maria E - kan just tänka mig att detta är din kopp te! Jag ska försöka bli bättre på att använda recept. Du har ju tydligen sett mig lyckas någorlunda, så då måste jag ju fortsätta försöka. Framförallt är systrarna INSPIRERANDE! Och jag har noterat din födelsedag...

Anonym sa...

Åh! Jag har haft som tradition att ge deras böcker till mamman i julklapp. Hon fyller år 3:e juni, skönt att kunna spika födelsedagspresenten redan nu. Tack för tipset!

Unknown sa...

Tina - vilken underbar tradition! Lyckost din mamma.

Anonym sa...

om du är riktigt snäll kanske du får boken så där ett par veckor innan...;)
Tove K (som har gått tillbaka till sitt gamla jobb)

Pytte/Eleonora sa...

Tove - underbart att höra! Då kanske vi kommer ha lite mer kontakt framöver...? Vad kul att du hälsade på, kram!

Anonym sa...

Min pojkvän gjorde tre av recepten ur första boken och misslyckades alla tre gånger, stackarn. Boken har brister enligt mig.