onsdag 18 februari 2009

Currypasta - lat mans heta räddning

Okej, det är inte det mest revolutionerande världen har skådat - förmodligen finns det recept på makaroner och falukorv som är mer innovativa - men det är en god och het snabbis när den thaisugne latmasken står vid spisen. I brist på annat tvingar jag på er receptet. Den som undviker kolhydrater tar bort nudlarna i det här receptet och kör i mer morot eller någon annan rotfrukt istället, eller varför inte en zucchini?

Lax med morotsnudlar i grön curry

4 personer

400 g färsk laxfilé utan skinn
3-4 portioner nudlar (vi använde fullkornsvarianten, fint som snus)
1 fet morot eller 2 normalstora
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
1 liten gul paprika
1 msk grön currypasta
1 msk fisksås (en gnutta mindre om man är känslig mot den ganska speciella smaken)
2 lime
1 msk socker (jag hade bara mörkt muscavado hemma, funkade utmärkt)
1 stor burk kokosmjölk
2 msk olivolja
1/2 kruka basilika

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och spola dem i kallt vatten. Skala och strimla löken och skiva vitlöken tunt, fräs mjuka i olivoljan i en panna eller gryta du har lock till. I med currypastan och låt den fräsa med någon minut. Strimla även morot fint; jag använde min julienneskärare för att få långa spaghettiliknande strimlor. I med dem och strimlad paprika. På med saften av limefrukterna, sockret, fisksåsen och kokosmjölken. Låt koka ihop ett par minuter. Smaka av med lite peppar och kanske en gnutta salt. Skär laxen i ganska stora bitar och lägg dem i pannan, på med locket och låt sjuda någon minut tills de är precis klara. Vänd försiktigt i pastan och massor av strimlad basilika och värm alltsammans ordentligt. Servera gärna med lite extra lime.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det såg gott ut, blir nog lax på fredag, tack för tipset. Ha en härlig dag Paulin:)

Pytte/Eleonora sa...

Paulin - lax funkar till allt! Ha en fin dag du med.

Anonym sa...

Sitter och bläddrar igenom recept jag sparat i jakt på middagsidéer. Det här låter bra gott, attans att laxen saknas! :)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.