fredag 13 februari 2009

Piffigt värre - lantlig idyll i frysdisken

Det finns röda vinbär i frysdisken. Där ser man. Röda vinbär har för mig alltid varit förunnat blott de lantliga; de med hus och trädgårdar och rabatter och buskar runt knuten, buskar som alltid funnits där och som generationer av småungar sprungit i med rödkletiga munnar och små korgar och... Ja, ni fattar. Min bärvärld begränsas oftast till det jag hittar i små kartonger i frysdisken, vilket jag nu börjar misstänka har haft en avgörande effekt på mitt icke-bakande. Men så hittade jag plötsligt en kartong vinbär på Ica - frysta så klart - hela vägen från Bullerbyn (okej, knappast, men snuva mig inte på fantasin). Tinade dem och lät dem göra några tinade blåbär och en skivad banan sällskap i ett yoghurtbad i morse. Ni fattar ju hur hälsosam och rosenkindad jag kände mig efter det; jag var nära att knyta på mig en bahytt, ta en korg under armen, svänga med mitt lilla förkläde och hoppa runt runt här i min lägenhet. Och sjunga hopp fadderallan lej.

6 kommentarer:

Livet på den mörka sidan sa...

* fnissar ät bahytten*

Rebecca sa...

* För det ska vara falukorv av allra bästa slag *
fortsätt vara rosenkindad med andra ord.

Anonym sa...

Du får plocka hur mkt du vill i min trädgård när det är säsong! Jag brukar skänka bort plommon, äpplen, körsbär och vinbär via facebook när de är klara att plockas och först hit får plocka mest ;)

Anonym sa...

Hahahaha!Underbart

Annika sa...

Vinbär i frysdisken på ICA har jag helt missat! Måste genast kolla...
och du, Elin - jag kommer gärna sättandes och hjälper till med skörden. Ser fram emot ett facebook-meddelande ;)!

Pytte/Eleonora sa...

Elin - det var det finaste jag hört, så fullständig OSVENSKT av dig! Jag kommer med glädje så fort det börjar dyka upp ätbara godsaker. Annika - plockdejt? Hur hittar man generösa Elin på Facebook?