Fuskrisotto med spenat och fulris
2 personer lite drygt
4-5 dl kokt ris
1 liten gul lök eller 2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1,5 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
0,5 grönsaksbuljongtärning
100 g fryst hackad spenat (ca 2 dl)
0,5 dl vispgrädde
2 dl fint riven parmesan
Svartpeppar
Eventuellt lite tryffelolja
Hacka lök och vitlök och fräs mjukt i olivolja. I med spenat, vatten, vin och buljong och låt sjuda i 5 minuter. I med grädde och ris och koka upp. Späd med lite mer vatten om risotton känns för tjock, det beror lite på riset. Rör i parmesan och smaka av med peppar. Har du lite tryffelolja hemma förgyller det så klart - en miniskvätt räcker.
1 kommentar:
ALLT (nästan i alla fall) med tryffel är toppen.
Tycker fröken Dill
Skicka en kommentar