måndag 25 juli 2011

Fuskrisotto med spenat och fulris

Ibland har man ju en massa goda saker hemma men ingen mat, eller hur? Vi skulle svänga ihop en lunch och hade vitt vin, parmesan, grädde och tryffelolja, vilket är hemskt trevligt men ingen man föder barn på om man säger. Det låg dock även en hämtkartong trött ris i kylen (kom med gårdagens köpegyoza) och en lika trött påse hackad spenat i frysen och vips satt vi och mumsade på en av de godare luncherna som serverats i vårt kök den här trimestern i alla fall.

Fuskrisotto med spenat och fulris

2 personer lite drygt

4-5 dl kokt ris
1 liten gul lök eller 2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1,5 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
0,5 grönsaksbuljongtärning
100 g fryst hackad spenat (ca 2 dl)
0,5 dl vispgrädde
2 dl fint riven parmesan
Svartpeppar
Eventuellt lite tryffelolja

Hacka lök och vitlök och fräs mjukt i olivolja. I med spenat, vatten, vin och buljong och låt sjuda i 5 minuter. I med grädde och ris och koka upp. Späd med lite mer vatten om risotton känns för tjock, det beror lite på riset. Rör i parmesan och smaka av med peppar. Har du lite tryffelolja hemma förgyller det så klart - en miniskvätt räcker.

1 kommentar:

  1. ALLT (nästan i alla fall) med tryffel är toppen.
    Tycker fröken Dill

    SvaraRadera