Korvbullar i tomatsås
Tag två finare färska korvar med valfri smaksättning. Hetta upp lite smör i en panna. Öppna en ände på korvarna och kläm ut köttbullestora bitar av korvköttet rakt ner i pannan. Stek tills bullarna får fin färg. På med en skvätt vin - vad du har hemma - och fina tomater; gärna färska om du orkar men en burk blir också okej. Kanske en nypa socker på det, och låt sedan puttra ett par minuter tills bullarna är helt genomstekta. Hur du vill krydda beror på smaken på dina korvar - ös på med vitlök, örter, fonder und so witer i enlighet vad dina smaklökar önskar (peppar ska den ha i vilket fall). Det här är bara en latmansbas. Servera till spaghetti. Gott!
3 kommentarer:
Pytte. Jag blir jättehungrig nu!
Jag älskar korv och spaghetti och ketchup, för övrigt, men jag älskar vad din blogg gör med korv och spaghetti och ketchup ännu mer.
Falukorv är ju jättefiffig. Men finkorv snäppet bättre såklart! Låter som en go smaksättning!
Lulle - du är för rar. Du får komma och äta spaghetti och ketchup här any day.
Sofie - fin eller ful - vi gillar korv!
Skicka en kommentar