torsdag 15 januari 2009

Budgetlunch à la Willy:s - svamptortellini i buljong

Alltså, den här lunchen kom inte till för att jag var fattig eller så; jag bara konstaterade att den blev billig. Och kom från Willy:s. Egentligen är det hela ganska ointressant, men jag berättar ändå. Min blogg, trots allt!

Av någon outgrundlig anledning gled jag in på Willy:s på väg hem från någonstans - inget fel på Willy:s (fast just min är verkligen inte trevlig), men jag är en Ica-tjej egentligen - hade bråttom, var hungrig, skulle laga något snabbt. Plötsligt stod jag där med ett paket svamptortellini i handen, vilket är jättekonstigt eftersom det ligger fullständigt utanför ramarna för min mat-box. Willy:s egna märke dessutom, vilket är ännu konstigare - när det kommer till mat är jag konsekvent och oftast omotiverat misstänksam mot allt som är billigare. Grabbade tag i tre champinjoner och betalade, snudd på skamsen. Gick hem och fräste skivad svamp, lite purjo och vitlök i olivolja i en kastrull, hällde på vilt- och kantarellfond, japansk soja och en skvätt balsamvinäger, lät koka en stund och öste sedan ner tortellinin. Efter några minuter var de klara, och tillsammans med buljongen smakade de riktigt gott. Lagom smakrikt, hett, superenkelt, supersnabbt - och två portioner kostade 22 spänn. Kommer jag att jag göra rätten igen? Jag vet inte. Kommer jag det?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Haha! Nej det kommer du inte. Men jag kommer!

Pytte/Eleonora sa...

Du känner mig alltför väl.

Anonym sa...

Willys i Ulvsunda? Den är ruggigt tråkig. Vi nödhandlar där någon enstaka gång och jag kommer alltid hem med deras grillade kronärtskockor på burk. En fynd när måndagslunchen behöver pimpas upp!

Pytte/Eleonora sa...

Jamen DET lät ju å andra sidan som en utmärkt idé! Det här är bara en jättetrist liten Nära-butik på Söder tyvärr. Men jag ska spana efter kronärtskockor nästa gång jag råkar irra dit.

Anonym sa...

Jag kommer definitivt också göra den, HELT i min smak! Vessli, det kanske blir nästa rätt i matlagningsklubben på skeppargatan?

Anonym sa...

Kanske det vessli, kanske det!!