onsdag 21 januari 2009

Ciprian's vita nougatglass - för god för att dela

Jag tänker göra en glasskupp.

Några av er kanske vet att jag är gift med ingen mindre än Glassmannen i egen hög person? Nå, härmed snuvar jag min egen bättre hälft på att vara först (av oss, i alla fall) med ett riktigt glass-scoop. Jag stjäl till och med hans bild. Förlåt mig Glassmannen, men frestelsen var för stor.

Det handlar om Kravmärkta Ciprian's Vit Nougatglass från Pipersglace. Vi gjorde dess bekantskap igår kväll, med vissa förväntningar förvisso men utan att ana dess grandiositet. Av någon anledning har Glassmannen börjat med vanan att lägga upp i glass i en gemensam liten skål med tillhörande gemensam gaffel - visst är det suspekt? Jag tror att han vill ge intryck av att det är romantiskt att mata mig med glass, men visst handlar det väl egentligen om kontroll? Om makten över glassen? Om att härska över den smältande njutningen? Om man räknar i smyg är det uppenbart att det tillsynes rättvisa delandet snarare består i en slug "en till dig, två till mig"-taktik som bara den mest uppmärksamma av kontrollanter kan lägga märke till.
Oh yes - that would be me.

Kontentan är att Ciprian's vita nougatglass är så god att den kräver en egen skål. En stor skål. Åtminstone om man bor med en Glassman.

12 kommentarer:

Pytte/Eleonora sa...

Så här skrev Annika på Facebook:

Går inte att kommentera på bloggen just nu, så jag kör här:
Ett helt nytt märke för mig; har aldrig set eller hört talas om det tidigare.
Kravmärkt, ser jag. Hurdan är innehållsförteckningen? Jag är ju besatt av hemlagad glass, men lika fullt alltid inresserad av nya sorter och smaker av kvalitetsglass.
Låter helt klart misstänkt att ha en skål och en gaffel. Gaffel, förresten? Även fast jag är en stor vän av dessertgafflar, så brukar jag nog äta glass med sked.

Nu skall jag googla Ciprian ;).

Pytte/Eleonora sa...

Jag har tyvärr inte förpackningen kvar, men visst innehöll den saker som vi inte har i vår hemmagjorda glass (t ex mjölkpulver). Men den var helt enkelt förbaskat god, och då får man ha överseende med innehållet... Och jag vet, det där med gaffel är weird. Jag har vant mig nu; det är på något sätt godare att inte slicka på fullt lika mycket stål, om du förstår hur jag menar?

Anonym sa...

Två saker:

1) Pytte du är hemskt rolig. Du har så stora tankarom så..
..små saker. Jag håller dock med - glassmannen är defnitivt ute efter makt (sen är det ett bra sätt för honom att motivera en extra stor portion tror jag, han TROR att han har varit mindre onyttig om han "delar" med dig). Hur som helst - KLOCKREN hämd att sno både bild och nyhet)

2) Annika: glass med gaffel är perfekt! Man kan göra små ränder när de har mjuknat och s åker liksom glassen ner mellan gaffeltaggarna medan man äter. Oj. Där fick jag visst själv stora tankar om små saker. Så kan det gå!

Pytte/Eleonora sa...

Lillan:
För det första - tack för berömmet och dina bekräftande teorier. Jag vill gärna tro att vi äntligen avslöjat Glassmannens natur.
För det andra - du borde ha en egen blogg. Och sprida dina egna tankar om små saker till folket.
Då tror jag att världen skulle bli en bättre plats.

Anonym sa...

Oj. En Lillan-blogg. Jag ser det framför mig. Ena dagen en lååååång utläggning om varför man faktiskt måste ha ketchup på äggmackan som absolut nödvändigtvis måste ätas med... typ en sked (ehh...), för att dagen därpå lite liksom tröttna på alltsammans och ge oss kanske två, tre, fyra ord. Eller. Kanske. Hur som helst. Jag skulle förmodligen få samma typ av beroende av den, som Pyttes ger. Tack för den ständiga strömmen av mycket intressanta reflektioner från er båda.

Pytte/Eleonora sa...

Och vi tackar dig Lisa, vi tackar dig.

Anonym sa...

Hahah Lisa du känner mig väl! Jag har faktiskt haft en blogg en gång. Det blev hela tre inlägg innan jag tröttnade. Och jag hade en läsare. Men hon var oerhört trogen (sådär som bara syskon är, haha)

Så nä - jag lämnar den pucken till dig pytte - du gör det så mycket bättre!

Anonym sa...

Jag tycker ni kommer ifrån huvudämnet här - det faktum att jag blivit kränkt, hånad och offentligt förnedrad. Dessutom är det bara så kallat "vanligt folk" som äter glass med sked. Usch säger jag.

Kinna Jonsson sa...

Hej!
Vad kul att träffa dig och du har så rätt - visst vet jag att du satt i solstol med solglasögon på. Det är ju inte alls länge sen jag var här sist. Ha en superskön helg! Kinna

Husmodern sa...

Hej! Kul att ses och vilken fin blogg!

Livet på den mörka sidan sa...

Shit vad bra du skriver !Jag lämkar hörrö :)

Pytte/Eleonora sa...

Åh, jag tackar och bugar!