fredag 16 januari 2009

Dubbla budskap hos Special K Dark Chocolate & Strawberry

Farväl All Bran torrfoderstickor i frukostskålen - välkommen Bridgeblandning!

Jag är förvirrad. Jag trodde att müsli och flingor skulle vara det hälsosamma alternativet till ostmacka på morgonen - jag har åtminstone trott det sedan jag blev tonåring och sade ett gråtmilt farväl till Choco Puffs och Frosties (inte för att jag egentligen någonsin fått äta sådana flingor, det var havregrynsgröt för hela slanten. Vi barn var mycket kreativa när det kom till att hitta ställen man kan gömma stelnande gröt på utan att mamma märkte något).

Special K-kvinnan i sin röda baddräkt har aldrig försökt uppmuntra mig att äta samma flingor som hon för att det är GOTT. Icke. Hon antydde helt klart att jag skulle äta flingor och simma i min pool för att bli en Baywatchbrutta look-alike. Så jag blir högst förvirrad när det nu kommer en Special K med chokladdoppade flingor i. Den ingår tydligen i det så kallade "Kvällssnackssortimentet", och är enligt pressmeddelandet till för att stilla sötsuget på kvällen. Fast på paketet blir man tydligt upplyst om att flingorna har "lågt fettinnehåll", så jag gissar att även Baddräktskvinnan kommer att njuta av dessa. Innan hon går och lägger sig. Istället för att nöja sig med en ruta mörk choklad, som andra hälsofreaks. Näpp, hon vill ha en måltid och en dessert i ett innan läggdags.

När jag plockade ihop min egen ekologiska müsli på nätet såg jag att det fanns en uppsjö godisalternativ att välja bland även där - allt från hasselnötter doppade i mjölkchoklad till vingummibjörnar - så tydligen är det fullständigt normalt att vilja ha snask i filskålen; vi skådar en trend i antågande. Vad blir nästa steg? Havregrynsgröt med daimkulor?

3 kommentarer:

Annika sa...

Jag är så in i vassen trött på alla produkter som marknadsförs som fettsnåla. Om något år kommer förhoppningsvis svenska folkets fettskrämdhet att ha minskat drastiskt.
Om man är hungrig på kvällen så kan man ta en näve nötter eller skära sig en rejäl bit av osten. Bättre än att käka flingor.

Är förresten inte K-specialreklamen med den helt normala, snygga tjejen som provar plagg efter plagg helt grotesk?

Pytte/Eleonora sa...

Jo, den blir verkligen bara konstig - kan någon få henne till fet...?

Anonym sa...

Kellogs Special K innehåller mer socker än tex Corn Flakes och är på det viset inte nyttigare. Dom kanske innehåller mindre fett, men mer socker. Det är sockret som binder fett. Så ska man vara nyttig kan man lika gärna äta "vanliga" flingor som innehåller mindre socker.