onsdag 28 januari 2009

Njut av Stockholm!

För er som missat Livsnjutarens guide till Stockholm (Parasoll) - köp, köp, köp! Den har funnits en tag men jag själv har inte läst den förrän nu och ack, så jag grämer mig över allt tråkigt jag missat under tiden. Den är den där typen av bok som bygger upp en "jag-ska-minsann"-iver hos en, precis som Dr Phils senaste gör för många, eller Yoga For Dummies, eller kokböcker med bara fallfrukt, eller så-blir-du-smal-på-en-kvart-böcker.

Allvarligt talat, guiden är riktigt inspirerande, och mitt Stockholm lockar på ett helt nytt sätt sedan jag sträckläst den. Författarna Mia Öhrn och Henrik Francke har penetrerat vår huvudstad och hittat de skönaste barerna, fiken, promenadstråken och shoppingen, och tipsar om allt ifrån var det finns hemliga innergårdar och var man gör den ultimata badsafarin till var de godaste pralinerna finns och var kvällssolen är som bäst. Inget Slottet eller Grönan eller Moderna så långt ögat når, och allt är praktiskt och snyggt paketerat med form och illustrationer av Sara Teleman.

Köp den och ha den redo när solen kommer fram. Eller använd den redan nu och hitta de bästa sätten att trösta sig mot det här usla skitvädret.

2 kommentarer:

Annika sa...

Låter helt fantastiskt. Men jag skulle inte våga läsa den, tror jag. Skulle väl bara gråta blod över allt jag inte kan göra på grund av min självvalda livssistuation med stor familj, och noll s k "avlastning".
Eller innehåller den även tips på aktiviteter som även kan utföras med barn i släptåg?

Kan du inte lägga ut små, snälla tips ur boken...

Pytte/Eleonora sa...

Det finns massor som man så klart kan göra med barn - badplatser, promenadstråk, pulkabackar och skridskobanor för att nämna några - men även en sida med "kul med barn" där de bland annat nämner Kulturhuset och babybio. Stora Blecktornsparken är också ett tips. Men nu ska jag inte ge bort hela boken, då blir kanske författarna ledsna...