Sej, säger ni.
Inte den ballaste firren i fiskdisken.
Nähä, inte det? Men om man betänker miljöaspekten och att man kan köpa 600 gram för 18 kronor (åtminstone gjorde jag det igår) och att den kan användas till massor av trevliga saker, blir den inte en liten aning ballare då? Visst blir den det. Den smakade äkta namnam på det här viset, och ettåringen åt minsann glatt hon med. Så det så!
Så här gjorde vi, och det skulle räcka till 4 personer:
Sej i ugn med bacon, zucchini och ajvar600 g sejfile
1 pkt tärnat bacon (japp, det är mycket bacon nu)
1 liten zucchini
1 tråg/påse färsk spenat (runt 70 g)
2-3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
3 msk ajvar (gärna stark)
1 knippe dill
Sätt ugnen på 200 grader. Tärna zucchinin ganska smått, skala och hacka löken, skala, krossa och skiva vitlöken. Fräs tillsammans med baconet tills allt börjar få lite färg. I med spenat, grädde och ajvar och låt koka ihop i någon minut. Vänd ner grovt hackad dill. Skär fisken i stora bitar och lägg dem i en ugnsfast form. På med röran och så in i ugnen i 15 minuter eller tills fisken är klar. Ut kommer fin, smakrik sej i härligt baconsmakande sällskap, omgivet av en soppa som smakar mmm. Prova nästa gång du är fattig eller bara sugen på fisk i största allmänhet!
6 kommentarer:
Jag köpte sej för 39,90/kg igår och tyckte att jag gjorde ett jättekap, och så kommer du och ska vara värre. Aldrig får man vara riktigt nöjd ;) Dessutom såg ditt godare ut. Hrm.
Haha vilken rolig rubrik! :-D Sej är väldigt gott och det här receptet ser spännande ut :-)
Verkar inte så svårt att pigga upp en tråkig sej!;)
Tycker att sej är riktigt sexigt faktiskt, gillar den ugnsbakad bara som den är.
Pytte, det här var kanongott!!!! Tog mild ajvar för att göra det barnvänligt, gick hem hos både femåringen och nio månaders. Kram
Jag älskar sej. Skit samma att den är lite grå; den är fantastisk både i smak och konsistens ¨- och i pris!
Vi saknade dig idag, för övrigt...
Skicka en kommentar