- Färsk hummer (hona, för övrigt), 99 kr
- Limeaioli på lösvikt, 12 kr
- 450 g älgfärs, 50 kr
- 3 dl grädde, 10 kr
- Ägg, 15 kr
Älgfärsbiffar med timjan
Man kan ha i mer grädde och behandla dem som wallenbergare, men då måste man hålla på med ströbröd och grejer för att kunna steka dem och det orkade jag inte. Det här blev urgott och var väldigt enkelt.
9-10 biffar, 3-4 personer
450 g älgfärs
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1 tsk salt
1 tsk torkad timjan
1 krm vitpeppar (eller efter smak)
Smör att steka i
Blanda älgfärs och äggulor i en bunke. Rör ned grädde, salt, timjan och peppar och rör ihop till en välblandad smet. Forma fina biffar med fuktad handflata och stek någon minut på varje sida tills biffarna fått fin färg. Lyft ur biffarna och stek färdigt dem i ugnen eller gör ännu hellre som vi: vispa ur pannan med vatten och sväng ihop en god sås på skyn, lite konjak, grädde, lite viltfond, en hög torkade trattisar, lite lingonsylt, vitpeppar och en nypa salt. Koka ihop och låt sedan biffarna ligga i ett par minuter tills de blivit klara i den sjudande såsen. Såsen (som jag för övrigt kunde ha gift mig med) och biffarna blir mastiga efter en halv hummer så gör som vi och ät gärna en sallad till.
5 kommentarer:
Snälla, får jag flytta in?
Sara H - Självklart, men det kommer kosta dig hundra kronor per tvårätters.
Ofta är det så mycket mer värt att skaffa justea råvaror och laga till något hemma än att gå ut och ev. bli besviken. Skönt att slippa det där med disken dock...
Surf n' turf 2.0 - bara på Pyttes. Älskart!
Hummer, we löv!
Skicka en kommentar