tisdag 24 mars 2009

Pasta med lammröra och matyoghurt

Okej, så här ligger det till:

Jag är vuxen nu. Japp, det är säkert. Hur vet jag det? Planerad matvecka. Japp. Det har ALDRIG tidigare hänt. Jag kan bannemig inte tro det själv. Ett matschema! Vi inspirerades av våra goda vänner på Östgötagatan - fnissade lite åt dem först men drabbades sedan av avund - och här står vi nu, med vår tama efterhärmning. För något mästerverk blev det inte, matschemat. Men det är en bra början! Först ut var gårdagkvällens fullkornspasta med lammröra och matyoghurt.

Pasta med lammröra och yoghurt

4 portioner (japp, vi är vuxna nu - det räcker till matlåda också)

4 portioner pasta, gärna fullkorn
500 g lammfärs (tack fina J & M!)
1 röd lök
1 zucchini (brassa på bara, det här är kvällens grönsak)
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1/2 citron
100 g fetaost
Salt och peppar i generösa mängder
1 dl matyoghurt (feta varianten)

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Tärna lök och zucchini, krossa och skiva vitlök tunt. Fräs i olivolja en stund. Tillsätt lammfärsen och fräs tills allt fått en smula färg. Här hade det säkert varit gott med en vinskvätt och lite tomater, men vi jobbade snabba puckar idag. Pressa över lite citronsaft och smaka av med redigt med salt och peppar. Avsluta med att smula över fetaosten. Smaksätt även matyoghurten med lite salt och peppar och servera den till pastan och lammröran.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk så fel det kan bli...jag läste "pasta med lamm-öra..." vilket lät aningen skumt. Rätt läst lät det betydligt smaskigare. :)

Mia sa...

Ha ha..då är vi båda vuxna då. Vi slängde ihop en fyra-veckorsmeny här hemma igår: http://imsavimsa.blogspot.com/2009/03/tisdagstema-platt.html

Pytte/Eleonora sa...

Erika - det här är inte rätt blogg för lammöron, men det går säkert att hitta dem i någon intressant rätt någon annanstans, ha ha.

Imsavimsa - jag blir imponerad och en smula skrämd. Hur sjutton kan man planera en hel MÅNAD? Jag som tyckte att jag var så vuxen; nu känner jag mig som en lillgammal tolvåring.