onsdag 11 mars 2009

Hjälp.

Jag blir totalt deprimerad av det här vädret!
Vilken är bästa pigga upp mig-maten? Vad äter du när du behöver ny energi, behöver ignorera världen utanför fönstret, behöver låtsas att allt är ljust och fluffigt och täckt av blommande vårlökar?
Ge mig tips.
Ge omvärlden tips!
Låt oss hålla varandra i handen och ta oss igenom det här tillsammans.

9 kommentarer:

Livet på den mörka sidan sa...

Varm choklad med små marsmallows ( eller hur fan det nu stavas)i. ciabatta med kyckingröra * som grillas i smörgåsgrill. En varm filt. ljus på bordet och love actually i DVD spelaren. Så blir vintern lite varmare .

* recept kommer .

Annika sa...

Ja, herregud. Vad skall man säga? Det är fruktansvärt så här års!
Om jag fick önska mig precis vad som helst just nu, så skulle jag viöja sitta hemma i soffan, o bästa hörnet, med en assiett chokladpraliner från Chokladfabriken, en hutt konjak och min älskade Matador-box i DVD'n.
I stället sitter jag på jobbet med fula Flempan-utsikten och surfar på arbetstid :(.

Anonym sa...

Det är FRUKTANSVÄRT!!! Jag som just skulle börja gräva för årets odlande. Nej, man borde nog gå i ide tills maj. Men det kan ju vara snö i maj också. Hemska land! Kan det inte vara vinter på vintern och vår på våren?
Jag tröstar mig genom att åka till Bosse Rappnes trädgårdsshop i Ulriksdal eller att muta en av mina arbetskompisar att köra mig till IKEA. Där inne ser man inte utomhuseländet. Mat och dryck då? Ja, det enda är väl att dränka sorgerna i försvarliga mängder rödvin och härligt flottig mat.

Tror Dillen
med fin, fast grå utskit från jobbet över Hammarby sjö

Anonym sa...

jag äter danskt rågbröd med massor av smör på och tittar ut på en insnöad trädgård.Det känns sådär.

Anonym sa...

Smoothies!! Fräscht, vårigt och nyttigt! Som alltid med den gamal smoothien kan man blanda i vad man behagar. Min senaste favorit att kryda den med är dock ingefära.

Vårkram!

Husmodern sa...

Comfort food!
Ikväll ska jag dock dra imig mexikanskt. En wrap på hängmörad biff, massor av guacamole, rostad majs, granatäpplen och ett lass koriander. Och ja, there will be margaritas.

Annika har helt rätt, Matadorboxen är ojämförligt det bästa (dansk)TV har producerat, någonsin!

Pytte/Eleonora sa...

Tack för alla fina tips! En stor kanna Marguerita lät som ett alldeles extra härligt tips men jag antar att det egentligen att smoothies skulle pigga upp mer i längden... Hmm, jag är kluven, jag är kluven.

Anonym sa...

If you can't beat it, join it!

Varm soppa ute är min grej... Bor man på landet så gör man. Där är vitt och orört och vackert, och fåglarna kvittrar också när det är mulet!

Varma koppen funkar för mig, tomatsoppan eller fruktsoppan. Tunnbröd med saltsmör och ost, rullad så man kan doppa. Mjuka kläder och filt om benen. Ett par stolar, eller en bänk, med filt eller en gammal jacka under.

Idag såg jag förresten svanar flytta hem, våren är på väg!

Pytte/Eleonora sa...

Lulle - mmmm, tunnbröd, jag vill ha. Och svanar eller inga svanar - just nu sitter du i min soffa, vilket onekligen får livet att kännas lite ljusare!