torsdag 26 mars 2009

Gillar du mig? Men SÄG det då! Tack.

Gillar du min lilla pytte-del (he he) i det enorma utbud av matbabbel som finns på nätet? Tycker du att Pyttes sticker ut någon smula bland de andra 59267053 matbloggarna? Okej, siffran är egenhändigt fingerad. Men du fattar andemeningen.

Jag har spillt min mat här i snart ett helt halvår. De allra flesta dagar är det jätteroligt, andra dagar minns jag inte riktigt hur jag överhuvudtaget kom på tanken. Men det dryga hundratal som är inne och tittar varje dag i kombination med de peppade kommentarer jag får från både vänner och okända gör att jag nog inte skulle kunna sluta ens om jag ville.

Så då kan jag ju lika gärna satsa lite större. Och vädjar nu till dig, din stackars oskyldiga besökare:
  • Finns det något du skulle vilja se mer eller mindre av på Pyttes? Kanske någon rätt jag borde testlaga eller något pris du skulle vilja vinna?
  • Har du en egen blogg och tror att dina läsare kanske skulle gilla mig? I så fall skulle jag bli övernaturligt glad (jag vet, det är en läskig syn) för en länk.
  • Har du tips på hur man får fler läsare? Jag ligger och skräpar långt, långt ner på topplistorna som ett annat gammalt avskräde, och så kan vi ju inte ha det om vi ska komma någon vart.
  • Smyger du omkring här utan att våga lyfta bladet från munnen (för övrigt ett konstigt uttryck, måste jag säga)? Lyft bladet, lyft det! Här är vi sociala djur.
Nå, det var det lilla tilltaget det. Hoppas att ni har en riktigt jäkla fin dag och att solen skiner lika mycket hos er som den gör här!

PS. Ni kanske undrar vad bilden på semlan har med saken att göra? Inget alls, faktiskt. Tänkte att den skulle väcka intresset bara. He he. Den kom för övrigt från Delselius i Gustavsberg och var förbannat god.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Din matblog är grym..
Fortsätt skriva som du gör, häftigt att din kärlek till maten lyser igenom!

Livet på den mörka sidan sa...

I do lööööv din matblogg.Dårå

Plompe sa...

Jag gillar också!

Anonym sa...

Äsch då Pytte... Du vet ju vad jag tycker!! Sprider ordet så gott jag bara kan :)

/Julia

Anonym sa...

mitt tips är att läsa andra bloggar i samma kategori, men med fler besökare, och kommentera med adress till din blogg. brukar generera en del besök! lycka till pytte. mycket trevlig blogg du har.

/elisa

Anonym sa...

jag tycker också att du förtjänar fler läsare men tror att du redan gör alla "rätt" för att locka dem. Du skriver bra, har schysst layout på sidan, ett bloggnamn som är lätt att komma ihåg och uppdaterar frekvent.Så keep going tycker jag så tror jag läsarna ökar successivt.

Jag har inget supersvar på varför vi har så många läsare, vi har väl harvat så länge nu på bloggen att man kan söka på vilken maträtt som helst för att hamna hos oss. När det gäller kommentarer så är det ofta enligt formeln "ju trivialare ämne desto mer kommentarer" vilket också betyder att om jag lägger ner väldigt mkt på ett inlägg så kan det lika gärna bli noll kommentarer. Och fick jag önska så önskade jag väl att det vore tvärtom. Vi har vissa inlägg som har en miljard kommentarer, som tex den om tacos som är uppe i 51 kommentarer.

Anonym sa...

Jag läser,har hittills aldrig kommenterat, men har blogggen RSS-märkt
Fortsätt vara personlig, är mitt råd.
Örjan med gulan

Annika sa...

Pytte, du vet att jag gillar dig! Du skriver suveränt bra, och lagar mat som jag gillar. Varför du ligger och skräpar så långt ned på listan är för mig en fullständig gåta. Mängder med småtrista dussinbloggar med halvkassa bilder har fler läsare än din fina blogg(det där var lite i elakaste laget; jag har inte för vana att fälla sådana nedsättande omdömen om bloggar, men jag namngav trots allt ingen!).
Jag hittade ju dig av en slump, när jag kollade in hela matblogglistan på bloggtoppen.
Nu är jag astrött och skall sova; har inte ens bloggat själv sedan i förrgår, men i helegn slänger jag in ett Pytte-inlägg, vi skall nog få ordning på det här ;)!
Instämmer för övrigt med Elin - de mest triviala inlägg kan generera många kommentarer, medan de man lagt ned sin själ i inte genererar ett endaste dugg....

Anonym sa...

Vilka fina kommentarer! Eftersom jag känner dig kära syster så vet jag att du kommer bli generad och få svårt att ta till dig berömmet -och det gör ju bara det hela ännu roligare...

jag är ju ingen frekvent matbloggföljerska (intressant ord)så jag har inte så mycket att jämföra med, men med tanke på att jag är här varje dag TROTS mitt relativt begränsade intresse för mat - ja, det kan ju bara betyda att du är grym!

Puss!

ps det var väldigt skoj det där med semlan. Trodde ett tag att du skulle bjuda dina läsare på "mammas lilla"...

Anonym sa...

Såklart är du även en av mina favvisar!
Snygga foton, kul personligt skrivet, väldigt bra med länklistan där mat kan se om andra uppdaterat (hur får man en sån?).
Det är svårare att få många läsare nu än för några år sedan eftersom det finns så jättemånga matbloggar. Å andra sidan är det kul med många matbloggar...
Själv tycker jag att det är synd att jag har många läsare, släkt och vänner, som ALDRIG kommenterar. De tillhör inte den generation som är vana att umgås på nätet.
Funderar fröken Dill

Anonym sa...

Jag gillar också din blogg :) /Sofia

Anonym sa...

Det är inte så länge sedan jag hittade din blogg, men den är en av de bästa av dem jag följer. Du skriver personligt och bra vilket är väldigt viktigt för mig. Jag har släppt flera bloggar med god mat för att texten är illa skriven med särskrivningar och full av meningslösa utropstecken (ok, jag är mer språknörd än matnörd).

Ändå är detta första gången jag kommenterar hos dig. Anledning 1: Jag använder en RSS-läsare och ids inte alltid ta upp den rätta sidan. Anledning 2: Det blir ganska trist i längden att skriva "Oj, vad det såg gott ut. Det ska jag laga någon dag.".

Men keep up the good work!

Pytte/Eleonora sa...

Tack snälla alla för fantastiskt fina komplimanger, råd, tips och värdefulla åsikter. Jag tar till mig och suger åt mig av allt! Och om jag någonsin funderar över om det är värt att fortsätta, då ska jag gå in och läsa här igen... Särskilt stort tack för uppmuntran från er andra matbloggare; ni är ju veteraner och det betyder mycket att ni tar er tid att hjälpa. Tack alla!

Mia sa...

Tips för att öka trafiken kan väl kanske vara att kommentera på andras bloggar, därigenom hittar nån hit och lägger upp en länk på sin sida. Precis så gjorde jag med din blogg iaf!

Anonym sa...

Hej!

Jag är ny läsare, du ligger från och med i dag på min "matbloggar-att-läsa-varje-dag"-lista.

Superbra blogg!

Gabbi sa...

Pytte,

Jag tycker du ska testa att laga dumplings. Latt som en platt och sa gott! Sjalv har jag gjort dte tva ganger nu ohc det var lika uppskattat bada gangerna...

Pytte/Eleonora sa...

Tack för ännu mer beröm och råd, och tack Gabbi för ett bra tips! Dumplings är ju hur gott som helst, men jag har ännu inte kommit så långt som till att göra egna. Ska testas!