fredag 27 mars 2009

Köttfärsbiffar med sötpotatis, sparris och getostcrème

Spana in! Vi har hållit oss till rätterna på matschemat helt och hållet, och igår fick jag ligga framför tv:n med iskall cider och nötter medan Christian lagade dag 4-maten. Fräscht. Det var fantastiskt gott; smakrika köttfärsbiffar, sötpotatis och zucchini stekt mjuk och gyllene i olivolja samt perfekt al dente-kokt sparris, getostcreme och parmesan. Lovely. Jag masade mig upp i sittande ställning för att röra ihop getostcremen, i övrigt var jag slapp som en tom säck potatis.

Getostcréme till allt

2 personer

80 g mjuk chèvre utan kanter (finns i liten rulle i hård plastförpackning, i vanliga mataffären)
1 dl lätt crème fraiche
1 tsk honung
Salt och peppar

Mixa eller mosa ihop. Smaka av. Klart!

4 kommentarer:

Unknown sa...

Nu har du ett fan till, gillar ditt sätt att skriva om mat, du verkar ha en ganska "laid-back" inställning till det hela. Och vilka bilder sedan...
Trevlig helg.../Eric

Pytte/Eleonora sa...

Nämen Eric, vilka fina ord - tack och välkommen hit! Du har helt rätt, jag är väldigt laid back. Laid back är mitt andra namn, faktiskt. Eller ja, mina två andra namn.

Anna sa...

Jag kan inte sluta fundera.
Är det signifikant att den tomma säcken tidigare huserat just potatis? Skiljer sig tomma säckar som innehållit potatis sig från tomma säckar som exempelvis innehållit lök? Dessa frågor kräver ett svar!

Pytte/Eleonora sa...

Anna - det är en högst intressant frågeställning. Jag refererade till just potatis eftersom jag föreställer mig att potatis faktiskt orsakar lite extra oformlighet; potatisen knöliga smutsighet lämnar i min fantasi en extra trist avtryck efter sig i säcken, vilken ju också kanske är medveten om att den rymmer denna billiga och kanske lite tråkiga basvara som varit fattighjonens räddning i århundraden. Därav kanske säcken själv säckar ihop lite extra. Att säga att jag var "slapp som en tom säck krispiga gröna äpplen" hade liksom inte förmedlat samma säckiga feeling. Vill jag tro.