
Kladdkaka med finglass, maräng och choklad
6 personer
150 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
½ dl fin kakao
2 dl vetemjöl
En liten nypa salt
Smör
Ströbröd
Till servering:
1/2 liter finglass med inslag av choklad och kanske en nöt; vi testade Ben & Jerry's nyhet Chocolate Macadamia
2 fina stora maränger; vi inhandlade härligt sprödsega kreationer med chokladrippel från ett rätt trist konditori
1 st fin chokladkaka att hyvla spån ifrån.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och ägg fluffigt. Smält smöret och rör ner det i äggsmeten. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner även det i smeten. Smöra och bröa en form och grädda i ugnen i ca 30 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Om du vill förbereda kan du grädda 25 minuter under dagen och sedan de sista 5-10 minuterna strax innan servering.
Ta fram glassen 10 minuter innan efterrättdags så den hinner bli hanterbar. Skär kakan i rutor eller tårtbitar och lägg upp, toppa med en kula glass, strö över bitar av maräng och hyvla över lite choklad. Servera, emottag jublet, buga och njut.
5 kommentarer:
Åhhhhhhh choklad!!!
Och när man får gäster och glömt laga nåt smarrigt gör man kladdkaka i mikron, superlätt & snabbt medans kaffet kokar.
175 g smör
3 ägg
3 dl socker
1 msk vanillinsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
Grädda i mikrosäker form (diam. 30) i 8 minuter på full effekt (750 W) och pudra pudersocker över. Låt svalna och servera med vaniljglass eller grädde.
Tack för superbra tips - ska testa vid nästa kristillfälle och återkomma med rapport!
Å detta såg riktigt smaskigt ut. Snygg och bra blogg har du också=) Den får hamna i favoriter!
Anna - tackar ödmjukast, det var mycket fint beröm från en äkta kock!
Skicka en kommentar