tisdag 20 januari 2009

Cibo sjunger griskindens lov

Mannen, jag och min finsmakarvän Johan skulle äta ute igår och jesus, vilken vånda det var att bestämma ställe! Johan ville gå till Matbaren men vår plånbok viskade stillsamt "snälla ni, ta inte allt jag har, jag kommer känna mig så naken och rädd", varpå vi bestämde oss för att prova något som låg närmare oss både geografiskt och budgetmässigt.

Jag är alldeles för feg för att recensera, men jag vill tipsa om Cibo, vårt nya fynd, bara ett par kvarter hemifrån. I hörnet Åsögatan/Renstiernas ligger den lilla krogen, i populära Lo Scudettos gamla lokaler. Den italienska svikaren drog till finkvarteren på Östermalm, och vi lätt kränkta söderbor fick en ny kvarterskrog att prova på. När jag spanade in menyn på nätet igår var det anklevern som avgjorde saken (ja, jag vet, man ska inte anklever, bråka inte med mig, det är ingen som helst poäng tyvärr). Besvikelsen var stor när vi satte oss till bords och såg att menyn bytts ut, vilket resulterade i att en griskind plötsligt granskades under min misstänksamma blick. Min sura snörpmun sprack dock snart upp i ett saligt leende; jag hade funnit en ny själsfrände. Riktigt mör kalventrecote, mjukt rödvin vin, läcker ost och god cappucino hörde måltiden till, men griskinden - griskinden!

Jag glömmer dig aldrig, kära kind. Det sardiska brödet, tryffelcrémen och calvadosäpplena till - jag saknar er. Jag kommer tillbaka.

Jag rekommenderar varmt att testa Cibo. Gå inte dit en fullsmockad helgkväll utan en måndag eller tisdag och njut av att få extra trevlig service och mat som inte stressats fram. Och ta med en lagom välfylld plånbok. Vi var tre personer som tog en drink före maten, delade på en lagom dyr flaska rött, åt tre rätter var och tag en cappucino efteråt, och kalaset gick på 2000 spänn. Mycket väl spenderade, tyckte vi.

5 kommentarer:

Anonym sa...

gottigottgott

Annika sa...

Låter ljuvligt.
Tänk, den som ändå kunde gå ut och äta en vardagskväll någon gång! (örlåt, mina kära barn, jag menar inget illa...)

Anonym sa...

Jag käkade en oliv/kapris/sardellpasta till förrätt (mellanrätt egentligen på menyn). Jag sneglade lystet på den omtalade kinden, men tillsammans med en Ichnusa-öl var det inte skit på min tallrik heller. Sen jobbade jag fasanen med calvadossky och linsbefäst potatis. Mycket gott, även om det är svårt att få fasan att inte bli lite torr. Till dessert kan jag varmt rekommendera pärontarte med kolasås och kardemummaglass. Yum!

Pytte/Eleonora sa...

Johan - återbesök nästa gång du är i stan?
Annika - vi sympatiserar, och rekommenderar att kanske prova på helgen ändå fast tidigt, innan kaoset satt igång helt?
Glassmannen - vi såg dina avundsjuka blickar. Rekommenderar att göra det enda rätta och beställa som frugan nästa gång!

Anonym sa...

Jag hade missat det här inlägget helt. Och så läste jag det nu. NU. Klockan 18.20 - nu DÖR jag ju av hunger. Min mage är alldeles varm och salivutsöndringen så massiv att det i sig borde mätta. Fy fan.