måndag 26 april 2010

Vad vill ni ha?

I helgen stod vi så med vårt lilla tält på Stockholm Weekend Market, med hundar, barn, en del sol, lite hagel och en jäkla massa vind.
I själva verket blåste faktiskt alltsammans omkull i slutet av dagen, så ett bord bröts itu, faten gick sönder, nötpåsarna spreds på marken och Mariekexsmulorna klädde asfalten.

Oh well.
Shit happens.

Att försöka förbereda en försäljning är svårt - vad vill folk ha? Vad orkar vi förbereda? Vad kostar saker, kan vi göra någon vinst? Vi var nöjda med vår prestation och vårt utbud den här gången, men nästa gång vill vi förstås vara ännu bättre. Det här erbjöd vi i lördags:
  • Simpel limpmacka med ost
  • Simpel limpmacka med prickig korv
  • Hälsomacka med rökt skinka, philadelphiaost, groddar och sallad
  • Flådig lunchmacka med grillad kyckling, getostkräm och balsamicosirap
  • Chokladbollar, kakor till kaffet, praliner och små nötpåsar
  • Vatten, Smakis och kaffe
Nu vänder jag mig till er, gott folk - vad tycker ni att vi ska ha på bordet nästa gång? Vi är i ärlighetens namn inte typerna som ställer oss och bakar vårt eget surdegsbröd, utan tänk snabbt, enkelt och inte för dyrt. Varma rätter såsom soppa och liknande kräver extra tillstånd så det går förmodligen också bort. Men roliga mackor, lättbakade fikagrejer och bra drycker - vad tycker ni? Fram med förslag!

4 kommentarer:

Therese sa...

Min favorit just nu är noblessemuffins ala kladdkaka. Går fort att göra, men kanske inte direkt superbilliga men eftersom de är så goda kan ni sälja dem dyrt! :-)

Noblessemuffins 24 st
175 g margarin
100 g mörk choklad
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl mjöl
2 ägg
24 noblessekakor

Smält margarin och choklad under omrörning. Låt stå en stund.
Rör i resten av ingredienserna. Äggen i sist.
Häll till häften i en aluminumform, häll hellre i lite mer än hälften än mindre eftersom de lätt kan bli torra. Grädda i 12 minuter i 200g. Håll koll på tiden. Ta ut och lägg på noblessen direkt.

Plommonet sa...

Wraps! Med någon form av fisk (typ rökt lax) och pepparrot och sallad. Eller hummus för vegosarna. Eller (och nu flippar jag lite här, jag vet) pizzabullar! Det tar i och för sig tid att göra och baka och så, men de behöver ju inte vara varma eller så. Eller gör roligare variant an pizzabullar och ha tomatsås, fetaost, basilika och oliver.

Jag hade dock lätt gått på hälsomackan eller kycklingmackan. Eller bägge. Oj, nu blev jag hungrig. Dags för lunch. ;) (Varför kommer jag på goda saker jag vill äta, jag bor ju inte ens i Stockholm! :P)

örjan sa...

Skulle hälsomyndigheter tillåta?

Såg i Paris för 5 år sedan

Baguetter (Bake Off-fortfande ogrädde)
Fylldes med skinka, ost, sallat mm.

Lades senare i kläm i dubbelgrill innan det överlämnades till köparen

Pytte/Eleonora sa...

Apropå örjans fråga här på slutet: Vi kollade med miljöförvaltningen so msa att det var okej att sälja mackor och enkelt fika vid enstaka tillfällen utan särskilda tillstånd. vill man servera varm mat är det dock annorlunda. Så hur god idén med varma baguetter än låter skulle jag inte våga, tror jag. Men tack för alla goda tips, keep 'em coming! Wraps är något jag kan tänka mig att göra, absolut. Jag är rädd för att baka så jag kommer förmodligen tveka där...