torsdag 29 april 2010

Hjälp - var finns det chocolate chips?

Det kom en läsarfråga:

Hej Pytte!

Du som är i matbranschen, jag har en liten fråga. Var kan man köpa chocolate chips i Stockholm? Inte kakorna, utan chokladdropparna som man ska ha i kakorna? Skriv gärna om du vet, är sjukt sugen på att baka.

Hej!

Jag är totalt obegåvad när det kommer till bakning, och i de flesta recept jag hittar när jag kollar runt lite används bara grovt hackad mörk choklad. Men jag skulle spana in chokladbutiker av den typen som det finns en av på Drottninggatan någonstans (minns jag rätt?) eller kanske den i T-baneplanet på Åhléns City. Eller? Har ni läsare några tips?

8 kommentarer:

Anna sa...

finns i Chokladfabrikens webshop, http://www.chokladfabriken.com/baka-hemma/chocolate-nibs-200g.html

(och jo, jag bor i Stockholm, jobbar typ en halv kilometer från en av de fysiska butikerna men inte orkar ta mig dit, jag hyllar näthandelns välsignelser)

Carina sa...

På Greys American Store finns det chocolate chips att köpa! Det finns ett bra recept på cookies på baksidan på förpackningen oxå. =)

Annars köper jag bland de amerikanska varorna på Coop/Maxi och liknande affärer. Brukar finnas där marshmallows, Oreos (kakor), Macaroni & Cheese och maple syrup står uppställt.

tina sa...

Du har rätt. Chokladprickarna finns i en liten chokladvrå en trappa ner i stora Åhlens vid Drottninggatan.

Britt sa...

Hejsan...

Nu bor inte jag i Sthlm, men för de som behöver införskaffa dessa små läckerbitarna i Örebro... kan jag tipsa om att de finns i butiken "kaffe och pralin".

Må gott

MVH

Britt

Krista sa...

Har sett såna i en vanlig mataffär I Stockholm också (minns inte vilken tyvärr), fanns bland baksaker.

Unknown sa...

Jag har också handlat på Åhléns City på Robert E:s choklad. Det ligger nere vid tunnelbaneplan och de har både ljus, mörk och vit choklad i 200-gramspåsar.

Anonym sa...

Tackar för tipsen, fråga är om man törs köpa hem en påse..

Pytte/Eleonora sa...

Titta, vad alla kunde! Tackar och bockar å min läsares vägnar. Er kan man alltid lita på!