torsdag 17 december 2009

Tryffelrörd ankleverrulle med bresaola

För den som firar snön med ett adventskalas i helgen kommer här ännu ett av mina recept ur Glögg med guldkant i Levas julnummer (se de vodkaspetsade munsbitarna nedan!). Rullarna är enkla att göra och vinner på att serveras till en bit fint knäcke.

Tryffelrörd ankleverrulle med bresaola

Anklevermousse är inte alls lika dyrt som till exempel terrinne och finns att köpa i tråg i välsorterade butiker. Med lite tryffelolja höjs smaken ytterligare och blir jättefin till det lufttorkade nötköttet.

100 g bresaola i skivor
250 g anklevermousse
1 msk grädde
1 tsk tryffelolja
Salt och svartpeppar
Ärtskott

Rör anklevermoussen med tryffelolja och grädde. Smaka av med lite salt och peppar. Lägg bresaolaskivorna omlott på plastfolie i tre rader så att du får ett avlångt ”ark”. Bred på anklevermoussen i ett tjockt lager och rulla ihop med hjälp av plastfolien. Lägg i frysen i en timme och skär sedan i fina stubbar med hjälp av en vass kniv. Stick en coctailpinne i varje och toppa med ett ärtskott.

6 kommentarer:

Boel sa...

Oj vad gott! Enkelt, men lyxigt...

Remsan sa...

Så fina! Kanske vore något inför nyår.

Pytte/Eleonora sa...

Boel och Remsan - testa dem! Lätt som en plätt...

Lillan sa...

Bjöd min kompis Maja på dessa igår - fast jag gjorde bara röran och la direkt på crossinis. Sjukt lätt, sjukt gott! Tack för det.

Pytte/Eleonora sa...

Lillan - tack ska DU ha. Själva lade vi lite av moussen som den var på rostat bröd och toppade med flingsalt och syltade rönnbär som svärmor gjort. Fint som snus.

Fröken Dill sa...

Vilka lyxiga snacks. Perfekt till nyår!
GOD JUL Pytte hälsar fröken Dill