söndag 21 december 2008

Vinnarna är utsedda!

Efter att ha läst svar från ett makalöst stort antal deltagare i den stora julmystävlingen har jag efter stor vånda äntligen utsett en 1:a- och 2:a-pristagare.

Ni förstår säker hur svårt det var att välja vem som var mest värd priset - är det den som fått köttfärs på glassen istället för dajmströssel (Nora)? Den som druckit rutten morotsjuice (Lillasystern) eller ätit oätlig svamp (Marika)? Den som tagit chili på gröten istället för kanel (Caroline) eller som halvt tagit livet av sig med Piri Piri för att impa på småbröderna (Maria E)? Borde inte den premieras som ambitiöst och vackert rimmat fram sitt svar (Anna), eller ska den som gjort bort sig på gruppboendet och långkokat höns med plastpåsar med innanmäte kvar i kropparna (Andréa) få priset?

Det var svårt. Till syvende och sist fick känslorna styra.

Linus - grattis till 1:a pris!
Jag må bli anklagad för nepotism då du är min storebror, men ärligt talat, bror eller ej - alla andra bidrag var chanslösa. Du vinner eftersom din matmiss faktiskt - och det här är inget skämt - manade fram en liten tår i mitt öga. Jag har aldrig läst något så sorgligt. Avslutningen fick det att brista:
Min underbara bisque späs ut med en liter vatten innan jag upptäckte det..
Jag grät inombords när jag såg det artiga leendet hos våra nyårskompisar som sörplade i sig den blaskigaste soppan i vår tid.
Lisa - grattis till 2:a pris!
Jag har läst igenom alla svar flera gånger, och även om flera av dem får mig att le och till och med fnissa till lite är det bara ditt som framkallar ett högljutt garv. Själva missen är inte särskilt spektakulär, men hur du beskriver den slutgiltiga förnedringen:
Mannen (som helst sett en maffig köttbit på tallriken) hade bara en kommentar: "Det smakar vägkrog". Och så tog han sig en chipsmacka.
Priset anländer hos er på posten, maila mig era adresser! Och TACK alla som bidragit - fler tävlingar finns att vänta, kom och var med igen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Värdiga vinnare. Absolut. Grattis!

Anonym sa...

Nämen, vad roligt! Nu känns det mycket bättre! Kanske vågar jag på att göra ny bisque till detta nyår!

Tack och god jul, alla!

Anonym sa...

Wow. Den här veckan har jag inte bara misslyckats med tre (!!) satser knäck. Nu belönas jag också officiellt för mina tidigare snedsteg i köket (även om jag väljer att tro att det var makens absurda matkombinationer och totala ointresse för nya kulinariska upplevelser utanför kött-träsket, som fick mig att ta hem en hedrande andraplats). Jag vill gärna ta tillfället i akt att berätta för mina ivriga påhejare att jag satsar för full revansch. Julkolan är redan inslagen, fudgen är på kylning och frostingen ska bara kletas på perfekt jästa, chokladbruna muffins. I'm back!

Åter igen. Stort tack för priset. Jag är nog ändå lite stolt. Trots allt. God Jul!